18.5 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kritična točka // Radovi na sanaciji korita i obale potoka Koprivnica idu prema planu
K

Ne propustite

Zamjenik koprivničke gradonačelnice Mišel Jakšić, direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i Dravu Leonard Sekovanić obišli su radove koji su trenutno u tijeku na sanaciji nasipa na potoku Koprivnica.

Nakon što su obišli radove direktor Sekovanić istaknuo je kako radovi sanaciji korita i obale potoka u Koprivnici idu prema planu i kako se očekuje da će glavnina radova na sanaciji završiti do kraja mjeseca.

– Nakon toga će ostati još nekoliko kritičnih lokacija koje ćemo zajedno s gradskom upravom riješiti. Radi se o dijelu vodotoka koji nema prostora za povišenje nasipa ili je on toliko uzak da će trebati primijeniti možda i neke kompliciranije metode rješavanja – istaknuo je Sekovanić.

Dodao je kako se u suradnji s nadležnim gradskim službama već radi na pronalaženju rješenja te je izrazio nadu kako će se do kraja ove godine te lokacije uspjeti osigurati od mogućih posljedica velikih voda.

Zamjenik Jakšić istaknuo je kako je gradska uprava izuzetno zadovoljna što se prionulo rješavanju nasipa potoka Koprivnica.

– Čvrsto vjerujem da ovo ulaganje od oko milijun kuna u uređenje nasipa potoka Koprivnica će nam pomoći da više nemamo probleme kod izlijevanja potoka i ugrožavanja imovine naših sugrađana – istaknuo je zamjenik gradonačelnice.

Dodao je kako su ovog ljeta Hrvatske vode produbile i očistile kanale koji su u njihovoj nadležnosti, a isto je učinila i gradska uprava na nekim kritičnim točkama.

– Ostalo nam je još nešto ulaganja u oborinsku odvodnju, jer ove godine i svih sljedećih ćemo sve više i više novaca ulagati u oborinsku odvodnju. Vjerujem da nam nakon rješavanja nasipa na potoku Koprivnica ostaje samo Rečko polje i česti problemi sa zatvaranjem državne prometnice koja spaja Reku i Koprivnicu i vodi prema Zagrebu. Imamo određene planove, i nadamo se da će biti dovoljni da više nemamo problema s ugrožavanjem imovine i zatvaranjem te prometnice – rekao je Jakšić.

Uz zamjenika Jakšića i direktora Sekovanića u obilasku radova sanacije nasipa potoka Koprivnica prisustvovali su još i predsjednica Uprave GKP Komunalac Maja Hleb, direktor Koprivničkih voda Josip Pobi, pročelnica UO za izgradnju grada i upravljanje nekretninama Jasna Golubić te viši stručni suradnik za investicije izgradnje i rekonstrukcije objekata Tomislav Golubić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×