0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Čestitamo!

Križevačka energetska zadruga KLIK osvojila nagradu za energetsku održivost
K

U samo dvije godine uz financijsku podršku grada i tehničku pomoć KLIK-a ugrađeno je 227 kW solarnih fotonaponskih sustava u kućanstvima

Ne propustite

Križevačka energetska zadruga KLIK osvojila je Europsku nagradu za energetsku održivost 2023. u kategoriji lokalnih energetskih akcija.

Riječ je o prestižnoj nagradi kojom se daje priznanje provedenim akcijama održive energije koje su pokrenule skupine građana i koje doprinose tranziciji prema čistoj energiji na razini zajednice ili na lokalnoj razini. KLIK je osnovan 2020. godine te je neizostavni dio energetske tranzicije građana Križevaca.

Nastavno na program Grada Križevaca kojim se građanima sufinancirana postavljanje solarnih elektrana na krovove obiteljskih kuća, KLIK je tu kao podrška građanima u pripremi potrebne dokumentacije.

Tako je u samo dvije godine uz financijsku podršku grada i tehničku pomoć KLIK-a ugrađeno 227 kW solarnih fotonaponskih sustava u kućanstvima što predstavlja ulaganje od pola milijuna eura, od čega je polovicu osigurao grad dok su drugu polovicu pokrili vlasnici kuća.

Nastavno na potrebu građana, a u suradnji grada, partnera i KLIK-a, 2021. godine uspostavljen je Energetsko-klimatski ured u Križevcima, prvi takav ured u Hrvatskoj koji djeluje kao kontaktno mjesto za stanovnike Križevaca i okolice s obnovljivim izvorima energije.

Upraviteljica zadruge KLIK Sanela Mikulčić Šantić izrazila je neopisivo zadovoljstvo osvojenom nagradom.

– Primiti priznanje Europske komisije u njenom sjedištu pored puno većih gradova koji imaju i puno više mogućnosti je zaista velika čast. Hvala svima koji su nas podržali i koji će i dalje to činiti – rekla je.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Divna prigoda

FOTO Biskup Radoš krstio peto dijete u obitelji Seleš, Ivana i Ivan: Izazovno je imati veliku obitelj, a djeca su stvarno najveće bogatstvo

Advent je u župi svetog Jurja u Đurđevcu počeo na najljepši mogući način, krštenjem petog djeteta u obitelji Ivane...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti