24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dan hitne medicinske službe

Križevačka ispostava Hitne medicine dobila novo vozilo vrijedno 600 tisuća kuna
K

- Zavod raspolaže s čak 29 vozila koja su u prosjeku stara samo dvije godine, dakle u posljednjih dvije, tri godine smo u potpunosti obnovili cijeli vozni park Zavoda. No, u svemu su najvažniji ljudi, sjajno smo kadrovski ekipirani i možemo odgovoriti na sve izazove –istaknuo je župan Koren

Ne propustite

Župan Darko Koren danas je povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe posjetio križevačku Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije kako bi djelatnicima predao novo vozilo vrijedno gotovo 600 tisuća kuna te im zahvalio na požrtvovnosti i predanom radu u obavljanju ove iznimno odgovorne i teške profesije.

Župana i suradnike dočekala je ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković koja je župana upoznala s radom križevačke Ispostave Zavoda zahvalivši Županiji na novom vozilu i kontinuiranom ulaganju u materijalne i ljudske resurse Zavoda te napomenuvši kako županijski sustav hitne medicinske pomoći funkcionira besprijekorno.

Novo vozilo je nabavljeno iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije, vrijedno je preko 555 tisuća kuna čime je nastavljeno obnavljanje voznog parka, dodala je ravnateljica Hanžeković.

– Iznimno smo sretni što smo dobili još jedno novo vozilo i što svaki TIM 1 u središnjici i ispostavama sada ima potpuno novo, opremljeno vozilo. Ovime nastavljamo slijediti visoki standard koji je ujednačen i u pogledu potrebne opreme i naših zdravstvenih djelatnika. Podsjećam da smo nedavno krenuli s radom TIM-a 2 i u Đurđevcu, dakle ujednačili smo hitnu medicinsku skrb na području cijele županije. Hvala Županiji što nam pomaže i ulaže sredstva kako bi stanovnicima mogli pružiti najbolju zdravstvenu skrb, istaknula je ravnateljica Hanžeković te uputila čestitku i zahvalu svim djelatnicima iz sustava hitne medicinske službe povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

– Danas je poseban dan za sve naše djelatnike i drago mi je da se barem jednom godišnje možemo osvrnuti na sve što radimo i obilježiti ovu požrtvovnu službu koja je na usluzi 365 dana u godini 24 sata dnevno. Ovo je vrijedno zanimanje u kojem liječnici, medicinske sestre i tehničari daju sve od sebe kako bi očuvali i spasili živote naših pacijenata jer svaka sekunda je bitna i ponekad presudna. Kada vidite vozilo hitne službe na cesti, skrenite misli na tren i zapitajte se što se u tom trenutku događa te što sve naši hrabri djelatnici čine kako bi nekome spasili život. Svima želim puno sreće u daljnjim intervencijama, neka ih bude manje, ali neka budu uspješne i spase što više života, zaključila je ravnateljica Hanžeković.

Župan Koren također se zahvalio djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Odjela hitne medicine OB Koprivnica na nesebičnoj žrtvi i stručnosti u obavljanju posla te profesionalnom i ljudskom odnosu koji stanovnicima naše županije ulijeva dodatni osjećaj sigurnosti.

– Čestitam svim djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Odjela hitne medicine OB Koprivnica Nacionalni dan hitne medicinske službe kojim odajemo poštovanje i zahvalu na svemu što čine za našu sigurnost. Županijski je Zavod naša najmlađa ustanova, te možda i najvažniji segment zdravstvenog sustava jer prva pomoć kada zatreba ljudima je najpotrebnija. Često ne mislimo što se sve događa u vozilu hitne službe koje prođe pored nas, a tamo se često vodi borba za ljudski život. Zahvaljujemo stoga svim tim hrabrim ljudima na požrtvovnosti i svemu što daju, to je poziv koji osjećaju i žive ga u potpunosti, naglasio je župan u zahvali zdravstvenim djelatnicima.

– Zavod raspolaže s 29 vozila koja su u prosjeku stara samo dvije godine, dakle u posljednjih dvije, tri godine smo u potpunosti obnovili cijeli vozni park Zavoda što je iznimno značajno. No, u svemu su najvažniji ljudi, sjajno smo kadrovski ekipirani i možemo odgovoriti na sve izazove. U Đurđevcu smo također pokrenuli TIM 2 te zaposlili deset novih medicinskih sestara čime smo zdravstvenu uslugu na prostoru cijele županije opet podigli na još viši nivo. Hvala još jednom svim djelatnicima koji su u sustavu hitne medicinske službe, svima želim uspješan rad i što manje intervencija, istaknuo je župan prilikom primopredaje vozila.

Uz župana Darka Korena, zamjenika župana Ratimira Ljubića i ravnateljicu Zavoda Mirjanu Hanžeković, današnjem su obilasku križevačke Ispostave prisustvovali i pročelnica UO za zdravstvene i socijalne djelatnosti Maja Blažek, predsjednik županijskog Savjeta za zdravlje i ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić, glavna sestra Zavoda Ljiljana Šoštarić i voditelj hitne medicinske službe ispostave Križevci Željko Poljak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×