23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
VELIKA STVAR

Križevačka škola Vladimir Nazor dobiva poludnevni boravak, zaposlit će se dva učitelja, a smještaj sufinancira Grad
K

Prostor je pripremljen, još moramo zaposliti dvoje ljudi, no to je najmanji problem ako su plaće osigurane - rekao je ravnatelj Igor Brkić.

Ne propustite

Roditelji učenika nižih razreda križevačke Osnovne škole Vladimir Nazor, uskoro će imati jednu brigu manje, kad su njihovi školarci u pitanju. Naime, Školski odbor spomenute škole na nedavno održanoj sjednici donio je odluku o dopunama Statuta u vezi s uvođenjem produženog boravka učenika u školi. Ista će se odluka naći pred gradskim vijećnicima u četvrtak, a za očekivati je da se nitko neće protiviti ovakvom novitetu i poboljšanju životnog standarda.

Kako smo doznali od ravnatelja Igora Brkića, Grad Križevci je poduzeo sve potrebno da bi se ovo pitanje koje je aktualno već godinama, napokon i riješilo.

Da konkretna potreba postoji potvrdilo se u prosincu kada je održan tematski sastanak sa zainteresiranim roditeljima budućih polaznika. Uslugu poludnevnog boravka koristit će 30-tak učenika, dok ih je u nižim razredima ukupno 356.

Igor Brkić, ravnatelj škole

– Prostorne uvjete imamo. Bit će to onaj dio škole u kojoj se nekad provodila nulta, odnosno mala škola. Sad imamo taj odvojen prostor koji će nam savršeno za to poslužiti. Grad je sve napravio, odnosno najviše je napravio jer oni financiraju plaće, a zaposlena će biti još dva nova učitelja. Postojeći ljudi to ne mogu jer oni već imaju svoje satnice, pa će trebati zaposliti nove ljude – kaže ravnatelj.

Uslugu poludnevnog boravka polaznici će moći koristiti ovisno o vlastitim potrebama, od 7 do 17 sati.

– Ovisi kako bude kome odgovaralo, neki prije nastave, neki će ostajati poslije nastave, ovisno o školskom rasporedu – kaže Brkić, zadovoljan da će brojnim roditeljima napokon biti riješen problem gdje će njihovi mališani provoditi vrijeme prije i poslije nastave.

Rroditelji će smještaj učenika u poludnevnom vrtiću plaćati ovisno o broju dana korištenja, no mjesečni računi neće premašivati iznos od 500 kuna, dok ostatak do pune cijene financira Grad.

Još jednom je ponovio kako je sada čisto operativna stvar i sve je na Ministarstvu.

– Oni ništa ne plaćaju, ali moraju odobriti, nadam se da će to biti još za vrijeme trajanja ove nastavne godine. Prostor je pripremljen, još moramo zaposliti dvoje ljudi, no to je najmanji problem ako su plaće osigurane – rekao je ravnatelj.

Iz Grada Križevaca, osnivača OŠ Vladimir Nazor potvrdili su da im je škola u prosincu dostavila Zahtjev o suglasnost za provođenje produženoga boravka u školi.

Osnivač je utvrdio potrebu provođenja produženoga boravka, ispunjenost prostornih, kadrovskih i drugih organizacijskih uvjeta i mogućnosti financiranja odnosno sufinanciranja produženoga boravka u školi te dao suglasnost školi za provođenje produženoga boravka.

– Škola još nije dobila odobrenje, a po dobivanju odobrenja, koje se očekuje uskoro, škola će objaviti natječaj za zapošljavanje. Sredstva za plaće tih osoba osigurao je osnivač i uvrštena su u financijski plan škole za 2022. godinu  – pojasnili su iz grada.

Provedba produženog boravka trajat će sve dok će postojati potreba kod samih roditelja.

– Smatramo kako je to standard u pružanju javnih usluga našim građanima kojem svakako treba dugoročno težiti – poručili su iz Grada.

Program poludnevnog boravka usrećio bi i rasteretio roditelje polaznika Osnovne škole Ljudevita Modeca, no iz gradske uprave poručuju kako trenutno nema prostornih kapaciteta za provedbu programa.

– Svjesni smo kako i tamo postoji određeni interes za produženim boravkom te šansu za realizacijom istog vidimo u izgradnji treće osnovne škole u Križevcima – pojasnili su.

Podsjetimo, osim Križevaca, uslugu poludnevnog boravka imaju i učenici u Đurđevcu. U Koprivnici se takvome čemu mogu nadati tek nakon što u pogon bude puštena nova osnovna škola na Podolicama, kada bi se stvorili uvjeti za djelomično provođenje jednosmjenske nastave.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×