Povodom 20 godina

Križevački branitelj Draženko Kapović hodočastio u Lourdes i promovirao Križevce, primio ga gradonačelnik Rajn

Putovanje je trajalo mjesec dana, u prosjeku je prošao 150 kilometara dnevno, a i dan danas održava kontakte s ljudima koje je tom prigodom sreo, kazao je Kapović.

13:27h
0
Foto: Grad Križevci

Gradonačelnik Mario Rajn danas je održao prijem za umirovljenog križevačkog branitelja Draženka Kapovića povodom 20-te obljetnice njegova hodočašća biciklom iz Križevaca u 4000 kilometara udaljeno francusko marijansko svetište Lourdes.

– Iskustvo je predobro. Toliko ljudi upoznaš na putu, ostanu kontakti. A onaj osjećaj kad dođeš se ne može opisati – istaknuo je Kapović prilikom opisivanja ovog jedinstvenog iskustva te zahvalio gradonačelniku na prijemu.

Dodao je kako je putovanje trajalo mjesec dana te kako je u prosjeku prošao 150 kilometara dnevno, a i dan danas održava kontakte s ljudima koje je tom prigodom sreo. Posebno je naglasio kako je ovim putovanjem proširio ime Križevaca budući da je svima isticao ime svoga grada i činjenicu da dolazi iz grada sv. Marka Križevčanina.

– Ovo je pothvat za čestitati. Prošlo je 20 godina pa je prilika da se obilježi ova velika obljetnica. Vaš pothvat ujedno je promovirao grad Križevce i stvarno je gradu na čast, pogotovo s obzirom da je bilo u vrijeme Dana grada Križevaca – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

U nastavku prijema se Kapović  osvrnuo i na neke druge rute koje je prošao biciklom, poput 240 kilometara duge rute prema istoku Hrvatske kako bi se prisjetio ratnog puta križevačkih branitelja i time odao počast svim križevačkim, ali i braniteljima iz cijele Hrvatske, dok je gradonačelnik posebno istaknuo činjenicu da je Kapović aktivan član društva s obzirom na njegovo djelovanje u KUD-u Prigorje i u križevačkoj Udruzi branitelja liječenih od PTSP-a Sv. Marko Križevčanin.