26.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Povodom 20 godina

Križevački branitelj Draženko Kapović hodočastio u Lourdes i promovirao Križevce, primio ga gradonačelnik Rajn
K

Putovanje je trajalo mjesec dana, u prosjeku je prošao 150 kilometara dnevno, a i dan danas održava kontakte s ljudima koje je tom prigodom sreo, kazao je Kapović.

Ne propustite

Gradonačelnik Mario Rajn danas je održao prijem za umirovljenog križevačkog branitelja Draženka Kapovića povodom 20-te obljetnice njegova hodočašća biciklom iz Križevaca u 4000 kilometara udaljeno francusko marijansko svetište Lourdes.

– Iskustvo je predobro. Toliko ljudi upoznaš na putu, ostanu kontakti. A onaj osjećaj kad dođeš se ne može opisati – istaknuo je Kapović prilikom opisivanja ovog jedinstvenog iskustva te zahvalio gradonačelniku na prijemu.

Dodao je kako je putovanje trajalo mjesec dana te kako je u prosjeku prošao 150 kilometara dnevno, a i dan danas održava kontakte s ljudima koje je tom prigodom sreo. Posebno je naglasio kako je ovim putovanjem proširio ime Križevaca budući da je svima isticao ime svoga grada i činjenicu da dolazi iz grada sv. Marka Križevčanina.

– Ovo je pothvat za čestitati. Prošlo je 20 godina pa je prilika da se obilježi ova velika obljetnica. Vaš pothvat ujedno je promovirao grad Križevce i stvarno je gradu na čast, pogotovo s obzirom da je bilo u vrijeme Dana grada Križevaca – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

U nastavku prijema se Kapović  osvrnuo i na neke druge rute koje je prošao biciklom, poput 240 kilometara duge rute prema istoku Hrvatske kako bi se prisjetio ratnog puta križevačkih branitelja i time odao počast svim križevačkim, ali i braniteljima iz cijele Hrvatske, dok je gradonačelnik posebno istaknuo činjenicu da je Kapović aktivan član društva s obzirom na njegovo djelovanje u KUD-u Prigorje i u križevačkoj Udruzi branitelja liječenih od PTSP-a Sv. Marko Križevčanin.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Lice godine Sjeverozapadne Hrvatske

FOTO Mlada Rebeka Vidić stala je pred naš objektiv i otkrila sve čari modelinga: Za postati miss važnija je kultura i obrazovanje od ljepote

Mlada, lijepa, uspješna i skromna Rebeka Vidić iz Virja nedavno se okitila titulom Licem godine Sjeverozapadne Hrvatske. Pobjednička titula, uz...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×