DRUŽINA

Križevački Kolibrići predstavom Iza prozora nastupili na festivalu dramskih izričaja

Predstava govori o socijalnom i duhovnom stanju mladih ljudi, siromaštvu i raskoši, prijateljstvu, razočaranjima i snovima jedne gimnazijalke.

12:34h
0
Foto: Gradska Knjižnica Franjo Marković Križevci

Dramsko-scenska družina Kolibrići Gradske knjižnice Franje Markovića Križevci pozvana je na 4D mini festival dramskih izričaja za djecu vrtića, osnovne i srednje škole koji drugu godinu za redom organiziraju POU Novi Marof i Dramska družina DraMa.

Ovogodišnji se susret 4D (Druženje Dječjih Dramskih Družina) održao u srijedu u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, a Kolibrići su nastupili s predstavom Iza prozora koja je svoju premijeru imala u ožujku ove godine u križevačkoj knjižnici.

Riječ je o predstavi čiji su autori Kolibrići Ignac Ratković i Tea Sekelj, a govori o socijalnom i duhovnom stanju mladih ljudi, siromaštvu i raskoši, prijateljstvu, razočaranjima i snovima jedne gimnazijalke. Odraz je to današnjeg društva, površnih moralnih vrijednosti, odnosa među mladima koji imaju i onih koji nemaju, obiteljskih problema, odrastanja.

Uz Ignaca i Teu u predstavi nastupaju: Hrvoje Jembrek, Ozana Zagorec, Martina Premelč, Filip Sekelj, Marino Hudinec, Iva Hrg, Tin Jembrek. Voditeljica družine je Sanja Marković, a tehničku im podršku pruža Lovro Janeš. Družina djeluje pri križevačkoj Knjižnici od 2017. godine i do sad je izvela sedam predstava.

Foto: Gradska Knjižnica Franjo Marković Križevci