INNOVATE YOUR DREAMS

Križevački prvašići među 100 tisuća učenika koji sudjeluju u velikom projektu, za prvi zadatak osmislili zanimanja budućnosti

Izvještaj Svjetskog ekonomskog foruma pokazao je da zanimanja koja su danas u mnogim zemljama najtraženija prije desetak godina nisu ni postojala.

14:48h
0
Ilustracija // Foto: djurdjevac.hr

Učenici 1.a razreda Osnovne škole Vladimira Nazora, učiteljice Snježane Pavičić, uključili su se u međunarodni projekt Innovate Your Dreams. Radi se o STE(A)M projektu namijenjenom učenicima od sedam do 16 godina kroz koji učenici upoznaju industrije koje su tek u začetku i spoznaju utjecaj tehnologije na društvene promjene.

Izvještaj Svjetskog ekonomskog foruma pokazao je da zanimanja koja su danas u mnogim zemljama najtraženija prije desetak godina nisu ni postojala te da će 65 posto djece koja sad pohađaju osnovnu školu u budućnosti raditi poslove koji danas ne postoje. Inicijatori projekta Innovate your dreams, na čijem je čelu pakistanski montessori učitelj Khurram Wizz, vodili su se rezultatima navedenog izvještaja.

Osmislili su projekt u skladu s ciljevima održivog razvoja UN-a koji se odnose na kvalitetno obrazovanje, dostupnu i čistu energiju te inovativnost i industriju. Započeo je 14. siječnja, trajat će sedam tjedana, a sudjelovat će oko 100 tisuća učenika i 1600 škola iz cijelog svijeta. Svaki tjedan sudionici će dobivati po jedan zadatak s obavezom da dobivene rezultate evidentiraju fotografijama, prezentacijama i video prilozima. Prvi zadatak bio je predvidjeti i osmisliti zanimanja iz budućnosti koja će nastati uslijed razvoja tehnologije i industrije.

čitam...
Loading...