5.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ljetne teme

Križevački se bazeni uskoro otvaraju, no samo djelomično, a evo i koliko ćete platiti za ljetno rashlađivanje
K

Roditelji ne moraju brinuti, Škola plivanja će se održati, a dugogodišnja tradicija se neće prekinuti

Ne propustite

Na Gradskom vijeću Grada Križevaca, održanom ovaj ponedjeljak, povela se rasprava i oko križevačkih bazena koji još uvijek nisu u funkciji.

SDP-ov vijećnik Antonio Sirovec primijetio je kako su gradski bazeni u lošem stanju, odnosno onakvi kakvi su bili i prošle sezone.

– Gradski bazeni izgledaju kao na kraju prošle sezone kad se voda ispumpala. Danas je 19. lipanj, kakva je situacija s njima, hoće li se naša djeca ove kupališne sezone moći okupati – pitao je Sirovec.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Bazeni se moraju otvoriti i raditi dva mjeseca, postoje neke neslužbene informacije kako bi koncesionar to napravio, ali imat ćemo sastanak i vjerujem da sezona ne bi trebala doći u pitanje prvenstveno što se tiče djece. Sve ostalo bih volio da prokomentiramo na jesen – rekao je Mario Rajn na sjednici Gradskog vijeća.

Kontaktirali smo koncesionara bazena, Željka Evačića te nakon održanog sastanka doznali kako će mali bazen biti u funkciji 5. srpnja.

– Pričali smo s Gradom, da. Gledajte, uslijed onog velikog potresa 2020. godine imali smo veća oštećenja na dnu bazena gdje gubimo vodu tako da se to neće stići sanirati. Dogovorili smo da ćemo otvoriti mali bazen 5. srpnja kako bi se mogla održati Škola plivanja. Dakle, mali bazen ćemo pokrpati i otvoriti, a ujesen ove ili na proljeće iduće godine ići ćemo u popravak svega, kako bi oba bazena za iduću sezonu mogla u potpunosti raditi – rekao je za ePodravinu Željko Evačić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Dodao je kako ove godine nema smisla “krpati” veliki bazen da bi onda ponovno sve to vadili van prije same velike obnove.

– Tek kad smo ga prošle godine napunili vidjeli smo da gubi vodu na dilatacijama, to su tako sitne pukotine da vi to ne možete samo tako vidjeti. Gubitak vode smo vidjeli tek kad smo ga napunili. Recimo, prošle godine ga nismo mogli napuniti na više od metar i pol dubine, a teoretski ti možeš tu vodu nadopunjavati, ali ona je onda stalno hladna – zaključio je.

Roditelji ne moraju brinuti, Škola plivanja će se održati, a dugogodišnja tradicija se neće prekinuti.

– Naravno, drugi ljudi koji će htjeti doći na mali bazen, moći će doći, a iduće godine se nadamo da će sve to biti puno bolje – rekao je on.

Ulaznica na bazene koštat će 2 eura za odrasle i 1,5 euro za djecu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bogat program

FOTO/VIDEO Fešta u Drnju, guštanje u specijalitetima i veselje uz tamburaše, Đurđevo je okupilo brojne mještane i goste

Veselo je u Drnju povodom Đurđeva, a mještani uživaju uz bogat program. Sajam domaćih proizvoda i rukotvorina počeo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×