Gradsko vijeće

Križevački vijećnici izglasali 22 milijuna kuna kredita za gradnju nove sportske dvorane

Na kraju su se vijećnici minutom šutnje oprostili od nedavno preminulog maestra Vladimira Kranjčevića, počasnog građanina Križevaca.

13:30h
0
Foto: krizevci.hr

Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca jučer su vijećnici donijeli nekoliko važnih odluka.

Na dnevnom redu našla se odluka vezana uz izgradnju sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca. Tako je usvojena odluka o davanju suglasnosti i davanju jamstva za zaduženje Križevačkom poduzetničkom centru d.o.o. putem financijskog kredita u iznosu od 22 milijuna kuna za izgradnju zgrade za sport i rekreaciju i pratećih sadržaja za osnovnu školu.

Gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako je riječ o dugoočekivanom projektu za koji su spremni projekt i troškovnici, čeka se dobivanje građevinske dozvole i zatim se raspisuje javna nabava kako bi se nakon završetka nastavne godine krenulo u radove.

Foto: krizevci.hr

Na negodovanja pojedinih oporbenih vijećnika da se preko Križevačkog poduzetničkog centara realizira ova investicija, gradonačelnik je rekao kako je riječ o tvrtki u stopostotnom vlasništvu Grada Križevaca koja je registrirana za niz djelatnosti te da je riječ o sasvim legitimnom načinu financiranja, što je potvrdilo i Ministarstvo financija.

Gradonačelnik je istaknuo i kako je konačno zaključen kredit od prijašnje vlasti od 3,5 milijuna kuna i saniran preneseni manjak od 9 milijuna kuna te da se sada može krenuti u nove investicije.

Foto: krizevci.hr

Vijećnici su donijeli i odluku o davanju suglasnosti za zaduženje Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Križevaca za kupnju 2 milijuna kuna vrijednog vatrogasnog vozila.
Gradonačelnik je vezano uz ovu odluku istaknuo da JVP ima potrebu za obnavljanjem voznog parka, a iako su dobivena dva vozila i dalje nedostaje tehničko vozilo, budući da je postojeće staro 40 godina te da je to i obveza Grada prema vatrogascima koji su uvijek tu kad zatreba, ali obveza i prema građanima i njihovoj sigurnosti. Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević istaknuo je kako postoji procjena ugroženosti koja definira standarde prema kojoj se donosi plan zaštite od požara te da vatrogasci moraju biti primjereno opremljeni.

Foto: krizevci.hr

Usvojen je i Akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka (SECAP) Grada Križevaca što je bila obveza Grada nakon pristupanja Križevaca inicijativi „Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju“. Donesena je odluka o prijenosu prava vlasništva bez naknade Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog, obzirom da se kreće u dogradnju gimnazije. Vijećnici su usvojili i odluku o razrješenju v.d. ravnateljice Dječjeg vrtića Križevci, kao i o imenovanju Nataše Batković novom ravnateljicom.

Na kraju su se vijećnici minutom šutnje oprostili od nedavno preminulog maestra Vladimira Kranjčevića, počasnog građanina Križevaca.

čitam...