19.9 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Gradsko vijeće

Križevački vijećnici sastali se posljednji put ove godine, odlučili o nekoliko važnih gradskih pitanja
K

Vijećnici su odnijeli i Odluku o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića Križevci, kao i Rješenje o imenovanju Marije Krušić v. d. ravnateljicom Dječjeg vrtića Križevci.

Ne propustite

U Velikoj gradskoj vijećnici jučer je održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca, a jedna od najznačajnijih točak bilo je donošenje Izmjena i dopuna Proračuna Grada Križevaca za 2019. godinu.

Izmjenama i dopunama Proračun Grada Križevaca za 2019. godinu iznosi 91.841.858,96, a smanjeni su prihodi i primici  za 15.071.193,28 kuna, a rashodi i izdaci za 15.001.637,79 kuna, što se najvećim dijelom odnosi na prijenos nekoliko većih kapitalnih projekata za provedbu u 2020. godinu, dok je s prihodne strane došlo do odstupanja uslijed kašnjenja Tijela za kontrolu na prvostupanjskoj razini na projektu Cyclo-Net, što uzrokuje i odgodu refundacije sredstava.

Foto: krizevci.hr

Na sjednici su jednoglasno usvojena izvješća o realizaciji programa u pedagoškoj odnosno školskoj godini 2018./2019. dječjih vrtića i osnovnih škola. Usvojen je i Program potpora poljoprivredi na području Grada Križevaca za 2020. godinu, donesen je Program rada Savjeta mladih Grada Križevaca za 2020. godinu, kao i Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Križevaca. Usvojena je i Odluka o dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Križevaca.

Foto: krizevci.hr

Projektom uređenja Frankopanske ulice, Ulice kralja Zvonimira, Ulice Tome Sermagea i Ulice Augusta Šenoe projektirano je i drugačije prometno rješenje. U Ulici kralja Zvonimira i dijelu Ulice Tome Sermagea od Trga S. S. Kranjčevića do Ulice kralja Zvonimira nije moguće osigurati uvjete za dvosmjerni promet zbog nemogućnosti izgradnje propisane minimalne širine kolnika. Pješačka zona u Ulici Tome Sermagea od Frankopanske ulice do Trga S. S. Kranjčevića projektirana je zbog širine koridora između građevina, a veže se na pješačku zonu u Ulici Augusta Šenoe. Zbog blizine Glazbene škole, velike koncentracije djece i njihove sigurnosti ograničava se brzina na 30 km/h na dijelu istočnog kolnika Trga Ivana Mažuranića, dijelu Frankopanske ulice.

Vijećnici su odnijeli i Odluku o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića Križevci, kao i Rješenje o imenovanju Marije Krušić v. d. ravnateljicom Dječjeg vrtića Križevci.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Matija Cvek svojim zaraznim hitovima pokazao zašto rasprodaje koncerte po Hrvatskoj

Matija Cvek, jedan od trenutno najpopularnijih izvođača na hrvatskoj estradi, uveličao je proslavu Dana općine u Pitomači. Cvek ne silazi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×