PJESMA JE ZVONKA RADOST

Križevački zborovi upisuju nove članove, evo kako možete postati dio raspjevane ekipe

Svi koji su zainteresirani za upis u jedan od zborova ili oba, te vole druženje, pjesmu i putovanja mogu se javiti bilo kome od pjevača ili doći na neku od proba.

14:49h
0
hpd rovinj
Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik // Foto: Grad Križevci

Križevački zborovi, mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” i Katedralni zbor križevačke grkokatoličke katedrale Presvete Trojice, s početkom kalendarske godine upisuju i nove članove.

Oba križevačka mješovita zbora djeluju samostalno, premda često surađuju i udruženo s obzirom da i jedan i drugi vodi zborovođa Ozren Bogdanović. Zborove ove godine očekuju također cjelovečernji koncerti, županijsko, državno i međunarodno natjecanje te po jedna tuzemna i inozemna turneja.

– Za pjevanje u zboru potreban je sluh i dobra volja, nije nužno poznavanje nota ili iskustvo pjevanja u zboru, a po potrebi se može pred tri člana učiniti jednostavna audicija, ako kandidat i dirigent zaključe da je poželjno provjeriti sposobnosti kandidata. Dakle, nema nikakvog straha, potrebno je veselje, opuštenost i dobro društvo uz naravno dovoljno sluha – poručuje dirigent Bogdanović.

Svi koji su zainteresirani za upis u jedan od zborova ili oba, te vole druženje, pjesmu i putovanja mogu se javiti bilo kome od pjevača ili doći na neku od proba. Katedralni zbor ovog će tjedna imati će probu u utorak u 20 sati u prostorima grkokatoličke katedrale  dok će HPD “Kalnik” imati probe u srijedu i petak u 19.30 sati u Maloj–podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma.

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW