DVODNEVNI događaj

Križevčani na susretu savjeta mladih u Opatiji slušali o iskustvima drugih

Posjetili su Centar za inovacije u turizmu HUBBAZIA.

10:05h
0
Foto: Grad Rijeka

Savjeti mladih Križevaca, Opatije i Rijeke okupili su se protekli tjedan u Opatiji. Cilj dvodnevnog susreta bio je povezati gradove razmjenom iskustava i znanja u područjima važnima za mlade.

Viša savjetnica i koordinatorica za programe Lana Golub prezentirala je model građanskog odgoja i obrazovanja koji Rijeka provodi pet godina u osnovnim školama. Time promiču nenasilje, toleranciju, solidarnost i razvitak ljudskih vrijednosti kod učenika. Besplatno ustupaju materijale za provođenje programa jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Viša stručna suradnica za odgoj i obrazovanje u Opatiji Ines Jerkić i savjetnica za EU projekte i mlade u Rijeci Lucija Kero govorile su o iskustvima u postupku pripreme i prijave projektnog obrasca na poziv za dodjelu certifikata Grad za mlade.

Predstavnici Savjeta mladih Primorsko-goranske županije Robert Matić i Kristian Tončić te savjetnik za društveno poduzetništvo i mlade Primorsko-goranske županije Daniel Trošić predstavili su postupak pripreme strateškog dokumenta nacrta prijedloga Programa za mlade Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2021. do 2024. godine.

Križevački pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel kazao je kako mu je drago što je slušao o iskustvima gradova vezanim uz rad s djecom i mladima. Prigorski grad predstavljali su i član Savjeta Marko Martinčević te službenici Upravnog odjela za pravne i opće poslove Dragutin Andrić i Sanja Čavić.

Spomenimo kako su sudionici posjetili Centar za inovacije u turizmu HUBBAZIA u Opatiji.

Foto: Grad Rijeka
Foto: Grad Rijeka