9.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZDRAV ŽIVOT

Križevčani pozvani na zakup Magdinih vrtova, ove godine nudi im se 37 parcela od 50 kvadrata
K

Građani mogu zakupiti najviše dvije parcele pri čemu smo uzeli u obzir dotadašnje zakupce i njima osigurali prednost pri zadržavanju svojih parcela.

Ne propustite

Svjesni činjenice da se sve više građana okreće zdravoj i domaćoj prehrani i s obzirom na brojne upite Grad Križevci proširio je i ogradio gradske vrtove u Ulici Franje Tuđmana.

Križevački gradski vrtovi kolokvijalnog naziva „Magdin vrt“ sad se prostiru na 6000 metara kvadratnih te se sastoje od 37 parcela od kojih je svaka 50 metara kvadratnih. Na ovaj se način još više pridonosi pozicioniranju Križevaca kao ekološkog i zdravog grada po mjeri čovjeka koji ide u korak s vremenom prema održivom razvoju i pametnim rješenjima, istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Nakon inicijative Zdravo Križevci i sada projekta „Razvoj kratkog lanca opskrbe Zdravo Križevci“, ovo je još jedan od načina kako građane potiču na zdravu prehranu, a pored toga vrtlarenje je aktivnost koja osim same proizvodnje hrane, ima dodatne koristi kao što su održivi razvoj, smanjenje izdvajanja za hranu te pozitivan utjecaj na psiho-fizičko zdravlje ljudi.

Osim parcela, Križevački gradski vrtovi imat će edukativni prostor, prostor zajednice, pokazno-eksperimentalne gredice, šumarak biljnih zadruga, livadu za odmor, druženje i igru te urbani mini voćnjak, a Grad će osigurati potrebnu opremu, alate i vodu za zalijevanje.

Grad Križevci poziva sve zainteresirane građane da se jave na javni poziv za davanje u zakup Križevačkih gradskih vrtova „Magdin vrt“ kako bi za svoje potrebe uzgajali povrće i druge proizvode.

Građani mogu zakupiti najviše dvije parcele pri čemu smo uzeli u obzir dotadašnje zakupce i njima osigurali prednost pri zadržavanju svojih parcela. Godišnja zakupnina iznosi 0,50 kuna po metru kvadratnom, javni poziv objavljen je do 24. ožujka, a više se može vidjeti OVDJE.

Ukoliko nakon javnog poziva ostane još slobodnih parcela, objavit će se novi krug, pojasnili su iz gradske uprave.

Križevački gradski vrtovi imaju kolokvijalni naziv „Magdin vrt“ s obzirom na znamenitu Križevčanku Magdu Logomer Herucinu, posljednju ženu optuženu kao vješticu i prvu koja je tih optužbi oslobođena, a koja je bila travarica te uzgajivačica ljekovitog bilja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ruho naše, najljepše II

FOTO Raskošna revija narodnih nošnji napunila Dom mladih i pokazala najbolje od kulturne baštine

Revija narodne nošnje „Ruho naše, najljepše II“ jučer je krasila koprivnički Dom mladih. Reviju je organizirao Folklorni ansambl „Koprivnica“ pod...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×