SJEDNICA KRIŽEVAČKOG STOŽERA

Križevčani prijavili 83 objekta oštećena u potresu, jedna je crkva ozbiljnije nastradala

Dora Vrhovec Golub iz križevačkog Crvenog križa istaknula je kako je akcijama u prigorskome gradu prikupljeno preko sedam tona higijenskih potrepština i prehrambenih proizvoda.

19:00h
0
Mario Rajn i Mario Martinčević // Foto: Grad Križevci

Potres koji je pogodio Hrvatsku, a najviše Sisačko-moslavačku županiju, kao i cijepljenje protiv bolesti COVID-19 bili su teme današnjeg sastanka Stožera civilne zaštite Grada Križevaca.


Načelnik Mario Martinčević osvrnuo se na prikupljanje pomoći, kazavši kako je organizirano prikupljanje građevinskog materijala u križevačkim trgovinama
građevinskog materijala Poljocentar d.o.o. i IMV-trgovina d.o.o., s obzirom da se pokazalo da je stradalima upravo to sada najpotrebnije. Proslijedit će se, najavio je, potrebitim obiteljima kojima su uništene kuće.

Dora Vrhovec Golub iz križevačkog Crvenog križa istaknula je kako je akcijama u prigorskome gradu prikupljeno preko sedam tona higijenskih potrepština i prehrambenih proizvoda koji su jučer proslijeđeni u Zagreb odakle će se, prema potrebi, distribuirati na stradala područja. Usto, spomenula je kako je na području Križevaca smješteno 25 osoba iz unesrećene županije.

Vršitelj dužnosti zapovjednika JVP-a Križevci Marijan Sokolić izdvojio je podatke prema kojima su na gradskome području sanirana 32 dimnjaka, pri čemu ih je 20 saniralo Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, a nekoliko tvrtka Radnik d.d. Ostali dimnjaci, njih 13, nisu prijetnja pa će biti sanirani tijekom sutrašnjeg dana.

Foto: Grad Križevci

Na broj 681-555 prijavljena je šteta na 83 objekta koje su pregledali djelatnici Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostornog uređenje i zaštitu okoliša u pratnji statičara te je utvrđeno kako nema većih šteta na stabilnosti objekata, osim na župnoj crkvi Majke Božje Koruške gdje je kor izvan upotrebe. Ostatak crkve, pak, jest upotrebljiv. Također, predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija potvrdio je kako će se iz Gline, gdje su sanirali krovišta, tijekom dana vratiti treća smjena dobrovoljnih vatrogasaca.

čitam...