zasadi stablo, ne budi panj

Križevčani, uključite se u akciju sadnje stabala i “zazelenite” svoj grad

Građani svoj doprinos u sadnji mogu dati u subotu, 6. ožujka, u 10 sati kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici.

15:27h
0
img
Foto: Grad Križevci

Grad Križevci u suradnji s Komunalnim poduzećem nastavlja s akcijom sadnje stabala. Građani svoj doprinos u sadnji mogu dati u subotu, 6. ožujka, u 10 sati kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici.

Akciju sadnje stabala provodi od 2018. godine, prošle godine zbog lockdowna nije provedena, no u dvije godine uspješnog provođenja akcije posađeno je 66 novih stabala na području Križevaca.

Grad će osigurati sadnice koje će se saditi u sklopu nacionalne kampanje Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021. koju organizira Udruga Zasadi stablo, ne budi panj.

S obzirom na epidemiološke mjere, svoj dolazak potrebno je najaviti do 5. ožujka 2021. na e-mail jelena.jakara@krizevci.hr ili na broj 628-937. Potrebno je donijeti alat za sadnju, rukavice i dobru volju. Ukoliko nemate alat, moći ćete ga posuditi na lokaciji sadnje.

Svoj doprinos može se dati i sadnjom stabala na površinama u svom vlasništvu.

Fotografije sadnje u vlastitom aranžmanu mogu se dostavljati koordinatoru akcije Gradu Križevcima putem e-maila jelena.jakara@krizevci.hr. Sva zasađena područja u RH će se digitalno kartografski vizualizirati na sljedećoj poveznici https://panj.crogis.hr/. Po završetku sudjelovanja građani neka zabilježe zasađenu lokaciju s potrebnim informacijama, poručuju iz gradske uprave.

Foto: Grad Križevci