28.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
energetska učinkovitost

Križevci iz Fonda za zaštitu okoliša dobili 70 tisuća kuna za kupnju električnog vozila
K

Temeljem Javnog poziva za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama, Gradu Križevcima dodijeljen je iznos od 70.000 kuna za nabavu energetski učinkovitog vozila.

Ne propustite

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krajem lipnja raspisao je javni natječaj za sufinanciranje kupnje električnih vozila za pravne osobe, te se Grad Križevci među prvima javio s projektom nabave električnog automobila. Interes za poticaje bio je doista bio velik, što dokazuje velik broj uspješno prijavljenih iz svih krajeva Hrvatske, konkretno, na javni poziv namijenjen građanima prijavilo se 546 korisnika, a na onaj namijenjen pravnim osobama njih 307.

Temeljem Javnog poziva za neposredno sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila pravnim osobama, Gradu Križevcima dodijeljen je iznos od 70.000 kuna za nabavu energetski učinkovitog vozila. U sljedećih 12 mjeseci Grad Križevci planira nabaviti električno vozilo s nultom emisijom CO2 koji će koristiti za potrebe komunalnog redarstva i zamijeniti postojeće energetski neučinkovito vozilo.

Tom je prilikom gradonačelnik Mario Rajn istaknuo da je nabava električnog vozila na tragu vizije Grada Križevaca koji do 2030. godine želi postati energetski neovisan grad, dok je prijelaz s dizelskih na električna vozila tek korak u smanjenju zagađenja i promoviranju zelenih tehnologija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×