19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Konferencija za medije

Križevci našli rješenje za novi vrtić, no neće se graditi u Karanama, Rajn: U postojećem prostoru dobit ćemo duplo više kapaciteta
K

U rebalansu Proračuna nalazi se i kapitalna pomoć Udruzi „Maslačak“ Križevci u iznosu od 10.000 eura koja su potrebna za projekt dogradnje prostorija

Ne propustite

Gradonačelnik Mario Rajn održao je danas konferenciju za medije na kojoj je predstavio najznačajnije točke dnevnog reda 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca koja će se održati danas u 18 sati.

Jedna od najvažnijih je donošenje trećih izmjena i dopuna Proračuna Grada Križevaca za 2023. godinu koji će sada iznositi 26.435.789,61 eura. Riječ je o tehničkom usklađenju stavaka, a kao najznačajniji program gradonačelnik je istaknuo osiguravanje nagrade od 30.000 eura za postignuća križevačkih sportaša.

– Ovo je ukupan iznos koji će se rasporediti na razini Zajednice sportskih udruga Križevci. Iza nas je jako uspješna sportska godina što se tiče našeg sportskog kolektiva. Mnogi od njih su svoje rezultate komunicirali putem medija, bili su na različitim prijemima, ovo je u konačnici prilika da im damo i financijsku podršku. Postoji metodologija kako je Zajednica vrednovala timski sport u odnosu na individualni, u svakom slučaju naša je dobra volja i prvenstveno namjera jednu vrlo uspješnu sportsku godinu oplemeniti s dodatnim sredstvima – pojasnio je gradonačelnik.

KŽ presica
Mario Rajn // Foto: Ivan Balija

U rebalansu Proračuna nalazi se i kapitalna pomoć Udruzi „Maslačak“ Križevci u iznosu od 10.000 eura koja su potrebna za projekt dogradnje prostorija.

Na sjednici će se naći i Odluka o kupnji nekretnine za izgradnju osnovne škole s obzirom da je jedan od uvjeta natječaja kojim se osiguravaju financijska sredstva za izgradnju vlasništvo nad zemljištem na kojem će se škola graditi.

– Proveli smo postupak nabave za izradu glavnog projekta nove škole. U ovom trenutku teče rok žalbe, ali i to će vrlo brzo rokovi proći i pristupit ćemo projektiranju glavnog projekta koji je usklađen sa svim, odnosno potvrđeno je naše idejno rješenje pri resornom Ministarstvu i sukladno tome se sad ide u projektiranje glavnog projekta – pojasnio je gradonačelnik i dodao da se u proces kupnje kreće već početkom sljedeće godine.

Posebno bitna je Odluka o prihvaćanju Sporazuma o raskidu Ugovora o prijenosu prava građenja na prostoru gdje se sada nalazi Poliklinika Medikadent. Naime, s obzirom da Poliklinika Medikadent ima drugačije planove, Grad Križevci će navedeni prostor iskoristiti za proširenje vrtićkih kapaciteta s obzirom da je riječ o adekvatnom prostoru kojeg je potrebno minimalno urediti i gdje se mogu osigurati minimalno 4 odgojno-obrazovne skupine i smjestiti 80-ak djece.

KŽ presica
Foto: Ivan Balija

– To nam se iskristaliziralo kao puno bolja opcija za investiciju u odnosu na područni vrtić u naselju Karane budući da je tamo moguće realizirati samo dvije vrtićke skupine, a ono što smo dobili kao ponudu na javnoj nabavi, koliko bi grad trebao nadoplatiti, je po meni, ako se držimo istog iznosa, puno bolje uložiti u prostor u centru grada za duplo više vrtićkih kapaciteta – istaknuo je gradonačelnik. Rok za iseljenje Poliklinike Medikadent je 30. rujna 2024. godine.

Grad Križevci dužan je isplatiti naknadu u iznosu od 488.875,88 eura, pojasnio je gradonačelnik.

– Nama ostaje prostor opremljen kako je i on je kao takav vrlo iskoristiv za dječji vrtić. Nama ostaje dodati sanitarne čvorove i pregraditi prostor za određeni broj skupina sukladno pedagoškom standardu. Ako se prebaci taj rok definirani je iznos prekoračenja za svaki dan prekoračenja – rekao je Rajn.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×