17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
lijepe vijesti

Križevci poticajnom naknadom privukli još jednu ginekologinju i kompletno riješili problem nedostatka ginekologa i pedijatra
K

Tijekom potpisivanja ugovora, doktorica Kozminčuk Horvat je istaknula zadovoljstvo što je došla raditi u Križevce.

Ne propustite

U nešto manje od godinu dana Grad Križevci uspio je poticajnom naknadom riješiti problem nedostatka dva ginekologa i pedijatra.

Nakon što je osigurana ginekologinja Dunja Vrtiprah-Buhinjak krajem prošle godine te pedijatrica Zdenka Škorić-Kovačić ove godine, gradonačelnik Mario Rajn sada je potpisao Ugovor o dodjeli poticajne naknade s novom doktoricom medicine specijalisticom ginekologije i opstetricije Slavicom Kozminčuk Horvat.

Doktorica se javila na Javni poziv za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu za 2023.
godinu te ostvarila pravo na poticajnu naknadu u iznosu od 13.272,28 eura, što iznosi  100 tisuća kuna godišnje.

Tijekom potpisivanja ugovora, doktorica Kozminčuk Horvat je istaknula zadovoljstvo što je
došla raditi u Križevce.

Slavica Kozminčuk Horvat
Foto: Grad Križevci

– Završila sam specijalizaciju u Petrovoj bolnici u Zagrebu, a nakon toga sam radila u Bosni iz nekih privatnih razloga. Kad su se posložile stvari u mom životu, onda sam odlučila ponovno se vratiti u Hrvatsku jer mi suprug radi u Zagrebu, tako da na neki način Križevci su mi optimalni i za rad i za spajanje obitelji – objasnila je ona razloge svog dolaska.

Gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo što su riješeni glavni problemi u gradu što se tiče
primarne zdravstvene zaštite.

– Hvala vam doktorice što ste odlučili svoj cijeli život preseliti u Križevce, iskoristiti poticajnu naknadu koju nudimo i brinuti o našim sugrađankama. Iznimno sam sretan što smo sada osigurali kompletnu specijalističku zdravstvenu zaštitu žena i djece s područja Križevaca te tako riješili gorući problem – rekao je Rajn.

Napomenuo je kako je sljedeći korak osiguravanje financijskih sredstava za poticanje mladih liječnika na specijalizacije koje projiciraju u budućnosti kao potrebite, kako se ne bi doveli u situaciju nedostatka liječnika.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke
županije Mirjana Hanžeković.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Oštetili EU

UPRAVO Europski istražitelji “upali” u poznatu prehrambenu kompaniju, istraga u više županija

Kako doznajemo, europski istražitelji, to jest Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitnu istragu u više hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×