10.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sjajna vijest

Križevci se od sada nalaze u društvu iznadprosječno razvijenih gradova u Hrvatskoj
K

Prema indeksu razvijenosti, Križevci se od sada nalaze u društvu gradova kao što su Karlovac, Osijek, Split i brojni drugi

Ne propustite

Prema novoj Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave Grad Križevci je s dosadašnjeg VI. stupnja razvijenosti napredovao u viši VII. stupanj razvijenosti.

Ovim napredovanjem Križevci se od sada nalaze u društvu iznadprosječno razvijenih gradova u Hrvatskoj s obzirom na to da je najviši stupanj razvijenosti VIII.

Prilikom svrstavanja gradova u određene skupine gledaju se ključni pokazatelji kao što su stopa nezaposlenosti, dohodak po stanovniku, proračunski prihodi jedinica lokalne samouprave po stanovniku, opće kretanje stanovništva, stopa obrazovanosti i indeks starenja.

Postupak ocjenjivanja i razvrstavanja svih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj prema indeksu razvijenosti provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pri čemu se u I. skupini nalaze najslabije razvijene jedinice lokalne samouprave, a u VIII. one najrazvijenije.

– Ovo je jasna potvrda da Križevci napreduju i da se razvijaju. Biti gotovo pri samom vrhu najrazvijenijih gradova je zaista na ponos svim građankama i građanima našega grada – istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Prema indeksu razvijenosti, Križevci se od sada nalaze u društvu gradova kao što su Karlovac, Osijek, Split i brojni drugi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Generalna proba za lokalne izbore

Što izbori znače za našu županiju: Najviše glasova SDP-u, ‘osvojili’ i i Virje, HDZ-u pola općina, Lacković drugi najjači političar

Iako jučerašnji izbori određuju tko će i hoće li, kada i kako formirati većinu i vladati zemljom u iduće...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×