24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Križevci smanjuju proračun za oko pet milijuna kuna
K

Ne propustite

Križevački gradonačelnik Branko Hrg na iduću sjednicu Gradskoga vijeća uputit će prijedlog prvih ovogodišnjih izmjena gradskog proračuna. Prema njima, plan poslovanja gradske blagajne s prvobitnih 83,6 milijuna kuna smanjit će se na oko 78,1. 

Kako je navedeno u obrazloženju prijedloga, rebalans je uvjetovan događajima koji u vrijeme pripreme i donošenja proračuna nisu bili poznati. Jedan od važnijih je završni račun koji pokazuje da je u prošlim godinama ostvareno više od 10 milijuna kuna manjka, kojega treba pokriti smanjenjem rashoda na svim stavkama, među ostalim i za zaposlenike.

Kako je objašnjeno, minus je nastao jer zbog krize nisu ostvarene planirane prodaje poslovnih prostora i građevinskog zemljišta, kao i zato što se europrojekti moraju pretfinancirati, a do povrata se dolazi 6-8 mjeseci kasnije.

Također, u križevačkoj gradskoj upravi odustalo se od podizanja dugoročnog kredita, koji je bio planiran u iznosu od oko 10 milijuna kuna, pa će se jedan dio planiranih kapitalnih ulaganja financirati iz drugih izvora, a drugi pripremati za natječaje iz nacionalnih i europskih fondova u narednim godinama. Umjesto tog kredita, kako bi se očuvala likvidnost Grada planirano je kratkoročno zaduženje u iznosu 7,9 milijuna kuna.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×