23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nisu se uspjeli složiti

Križevci u rekordnom iznosu sufinanciraju smještaj djece u vrtićima: “Privatni vrtići nisu željeli smanjiti svoje cijene”
K

Konkretno, država će od sada sufinancirati 55 eura po djetetu smještaj djece u vrtiće, a Grad Križevci je odlučio dosadašnje sufinanciranje povećati za još 30 eura te bi sa svim tim sredstvima konačan iznos sufinanciranja vrtića na području Križevaca po djetetu iznosio 210 eura što je rekordan iznos sufinanciranja u povijesti grada

Ne propustite

Od sljedeće godine povećava se iznos sufinanciranja smještaja djece u vrtićima na području Križevaca pa je stoga Grad, na čelu s gradonačelnikom Rajnom, pokušao potaknuti privatne vrtiće da zbog tih dodatnih sredstava i sredstava koja će još dodatno doći iz države, smanje cijenu koju plaćaju roditelji djece u privatnim vrtićima.

Na tu temu održan je sastanak s predstavnicima privatnih vrtića, a na kojem se privatni vrtići nisu usuglasili s ovim prijedlogom.

Ekonomska cijena vrtića u Križevcima je u svakom vrtiću drugačija, a kako su roditelji u proteklih nekoliko mjeseci suočeni s povećanjem cijene koju oni plaćaju, Grad Križevci odlučio je povećati iznos sufinanciranja te tako, uz dodatna sredstva iz države, potaknuti privatne vrtiće da smanje cijenu koju plaćaju roditelji.

sastanak u gradu
Foto: Grad Križevci

Konkretno, država će od sada sufinancirati 55 eura po djetetu smještaj djece u vrtiće, a Grad Križevci je odlučio dosadašnje sufinanciranje povećati za još 30 eura te bi sa svim tim sredstvima konačan iznos sufinanciranja vrtića na području Križevaca po djetetu iznosio 210 eura što je rekordan iznos sufinanciranja u povijesti grada.

Iz tog razloga, gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel održali su sastanak s predstavnicima osnivača, roditelja i uprave Dječjeg vrtića Zraka sunca i Dječjeg vrtića Čarobna šuma.

sastanak u gradu
Foto: Grad Križevci

– Naša intencija je da roditelji osjete to povećanje iznosa sufinanciranja u smislu da se njima smanji cijena koju mjesečno plaćaju. Grad je prvi put povećao iznos sufinanciranja 2022. godine, od prošle godine svim odgojiteljicama plaćamo neoporeziv dodatak u iznosu od 80 eura mjesečno, iako to nismo ni po čemu dužni, a još pored toga izdvajamo sredstva za provedbu kapitalnih ulaganja u privatnim vrtićima. Ako na to još dodamo ovo povećanje iznosa sufinanciranja, onda stvarno želimo da to naši roditelji osjete, želimo da se cijena u privatnim vrtićima spusti na 110 eura kao što je u gradskom vrtiću – pojasnio je gradonačelnik intenciju grada.

Unatoč inicijativi od strane Grada kao i isticanju koliko bi ovo značilo roditeljima, privatni vrtići prisutni na sastanku nisu se složili s prijedlogom da se cijena vrtića smanji na način na koji je predložio grad.

sastanak u gradu
Foto: Grad Križevci
sastanak u gradu
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UPRAVO Teška nesreća, sudjelovala i policija, hitna pomoć na terenu – promet otežan

Teška prometna nesreća dogodila se oko podneva, a kako doznajemo moguće je da ima ozlijeđenih. Došlo je do sudara...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×