Križevci // Uhvaćeni mladići koji su uživali i prodavali drogu

09:33h
0
Ilustracija

Križevački policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20, 17 i 16 –  godišnjakom s križevačkog područja, radi sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.

Sumnja se da je osumnjičeni 20–godišnjak unazad nekoliko mjeseci, u više navrata u Križevcima prodavao marihuanu ostalim osumnjičenicima, a i drugima. Isto tako, sumnja se da je u više navrata drugim osobama davao na uživanje marihuanu.

Također, sumnja se da su si 17 i 16 –  godišnjak, unazad nekoliko mjeseci međusobno davali na uživanje  marihuanu.

Pretragom prostorija koje koriste za stanovanje, kod 20–godišnjaka su pronađene 4 sjemenke indijske konoplje, tri opuška ručno izrađene cigarete i manja količina marihuane. Kod 17–godišnjaka je pronađeno 1,5 grama marihuane, a droga im je oduzeta.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i Omogućavanje trošenja droga, protiv osumnjičenog 20 – godišnjaka je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Varaždinu i predan je pritvorskom nadzorniku. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Omogućavanje trošenja droga, protiv osumnjičenih 17 i 16 – godišnjaka podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici redovnim putem.