15.4 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zelena agenda grada

Križevcima dodijeljen certifikat kojeg imaju rijetki gradovi u Hrvatskoj, zgrada Gradske uprave povećat će energetsku učinkovitost
K

Grad želi utjecati i na poboljšanje svjesnosti o važnosti energetske učinkovitosti, kako u ustanovama i društvima kojima je grad osnivač, tako i u cjelokupnoj lokalnoj zajednici

Ne propustite

Gradu Križevcima dodijeljen je certifikat sustava upravljanja energijom, što ga uz primjerice Osijek i Zadar čini jednim od rijetkih gradova koji su uveli sustav upravljanja energijom prema ovoj normi i zaslužili ovaj certifikat.

Sustavno upravljanje energijom uvedeno je za zgradu Gradske uprave te će se njime povećati energetska učinkovitost, smanjiti troškovi i pripadajuća emisija stakleničkih plinova što je u skladu sa zelenom agendom grada.

Osim tehničkih mjera, kao što su uspostavljeno centralno upravljanje parametrima grijanja, provode se i netehničke mjere kao što su edukacija s ciljem promjene energetskog ponašanja zaposlenika i bolja regulacija potrošnje energije u zgradi kroz automatizaciju.

Uvođenjem ove norme, Grad Križevci samo je nadogradio postojeće sustavno gospodarenje energijom u cilju učinkovitijeg gospodarenja energijom i smanjenja emisije stakleničkih plinova na što se obvezao kao potpisnik europske inicijative Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju.

Kroz svoju politiku upravljanja energijom i alate koje donosi certificirani sustav upravljanja energijom, Grad Križevci želi utjecati i na poboljšanje svjesnosti o važnosti energetske učinkovitosti, kako u ustanovama i društvima kojima je grad osnivač, tako i u cjelokupnoj lokalnoj zajednici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka zaraznog osmijeha odlično isfurala legendarni predmet koji će biti hit ovog ljeta

Zaraznim osmijehom ova nas je prelijepa djevojka koja je prošetala koprivničkim trgom jednostavno "kupila". I ne samo time, odjevni...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×