2.3 C
Koprivnica
Petak, 27. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
zelena agenda grada

Križevcima dodijeljen certifikat kojeg imaju rijetki gradovi u Hrvatskoj, zgrada Gradske uprave povećat će energetsku učinkovitost
K

Grad želi utjecati i na poboljšanje svjesnosti o važnosti energetske učinkovitosti, kako u ustanovama i društvima kojima je grad osnivač, tako i u cjelokupnoj lokalnoj zajednici

Ne propustite

Gradu Križevcima dodijeljen je certifikat sustava upravljanja energijom, što ga uz primjerice Osijek i Zadar čini jednim od rijetkih gradova koji su uveli sustav upravljanja energijom prema ovoj normi i zaslužili ovaj certifikat.

- Oglas -

Sustavno upravljanje energijom uvedeno je za zgradu Gradske uprave te će se njime povećati energetska učinkovitost, smanjiti troškovi i pripadajuća emisija stakleničkih plinova što je u skladu sa zelenom agendom grada.

Osim tehničkih mjera, kao što su uspostavljeno centralno upravljanje parametrima grijanja, provode se i netehničke mjere kao što su edukacija s ciljem promjene energetskog ponašanja zaposlenika i bolja regulacija potrošnje energije u zgradi kroz automatizaciju.

Uvođenjem ove norme, Grad Križevci samo je nadogradio postojeće sustavno gospodarenje energijom u cilju učinkovitijeg gospodarenja energijom i smanjenja emisije stakleničkih plinova na što se obvezao kao potpisnik europske inicijative Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju.

- Oglas -

Kroz svoju politiku upravljanja energijom i alate koje donosi certificirani sustav upravljanja energijom, Grad Križevci želi utjecati i na poboljšanje svjesnosti o važnosti energetske učinkovitosti, kako u ustanovama i društvima kojima je grad osnivač, tako i u cjelokupnoj lokalnoj zajednici.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Međunarodni dan

Polaganjem cvijeća, kamenčića i paljenjem svijeća Križevci se prisjetili žrtava holokausta

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta obilježio se diljem Hrvatske tijekom današnjeg dana pa tako i kod spomen-ploče u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti