24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BRAVO

Križevcima dodijeljena priznanja za najbolje projekte za djecu, pomagali mališanima Gline i mladima s invaliditetom
K

Naj-projekti predstavljeni su danas online na 16. susretu Dječjih vijeća Hrvatske, pa su se tako svi sudionici upoznali s križevačkim projektima.

Ne propustite

Grad Križevci prijavio je na natječaj Saveza društava Naša djeca Hrvatske za Naj-projekte dva projekta kojima se potiče djecu na uključivanje i odlučivanje u lokalnim zajednicama i promociji dječjih prava. Oba su uvrštena u top tri najbolja projekta u Hrvatskoj provedenih 2020./2021. godine.

Naj-projekti predstavljeni su danas online na 16. susretu Dječjih vijeća Hrvatske, pa su se tako svi sudionici upoznali s križevačkim projektima.

Riječ je o akciji Djeca Križevaca za djecu Gline kroz koju su vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca prikupili 140 paketa pomoći za djecu Gline. Na taj su ih način razveselili i pružili im potporu nakon razornog potresa koji je krajem prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

Akciji se odazvao velik broj djece, roditelja, baka i djedova te ostalih građana, a prikupljan je školski pribor, školske i higijenske potrepštine, igračke, slatkiši te pismo ili crtež podrške. Ovom akcijom djeca Križevaca pokazala su senzibiliziranost prema djeci iz mjesta stradalog potresom, istaknula je dječja gradonačelnica Iva Novosel tijekom predstavljanja projekta te još jednom zahvalila svima koji su se uključili u ovu akciju.

Foto: krizevci.hr

Najboljim projektom proglašen je i projekt “Igrajmo se i rastimo zajedno” putem kojeg su na dječje igralište kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca postavljene sprave za djecu s invaliditetom. Cilj ove akcije, čiji je inicijator bio Dječji vrtić “Zraka sunca”, bio je omogućiti djeci Križevaca jednake mogućnosti za igru. Postavljanje sprava, vrtuljka i ljuljačke financirao je Grad Križevci u iznosu od 66 tisuća kuna, istaknula je voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Grada Križevaca Melita Horvat tijekom predstavljanja projekta i naglasila važnost senzibilizacije djece, cjelokupne javnosti, institucija i lokalne vlasti s potrebama djece i osoba s invaliditetom.

Cilj nije bilo samo napraviti mjesto za igru za djecu s invaliditetom, već im omogućiti da djeca budu uključena kao ravnopravni članovi zajednice u svim njihovim aktivnostima.
Druženje i inkluzija u zajednici najveći su dobrobiti ove akcije, kao i činjenica da je sve ovo poteklo upravo od djece.

Grad Križevci status Grada – prijatelja djece ima od 2018. godine te je do sada proveo brojne projekte za djecu i s djecom sve zajedno vrijedne preko 62 milijuna kuna.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dan na cestama

ZNAMO LI VOZITI? Tri prometne zbog istog razloga, jedan vozač bježao pa ga policija pronašla

Četiri prometne nesreće dogodile su se u posljednja 24 sata, javila je podravsko-prigorska policija. Srećom, sve su imale materijalne posljedice...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×