Helena Krnjak branila boje koprivničkih srednjoškolaca na natjecanju za najuspješnijeg tinejdžera

19:26h
0
01

Održano je zagrebačko polufinale natjecanja Vip Najuspješniji tinejdžer Hrvatske 2011. Od svih  prijavljenih kandidata odabrano je 40 najboljih prema kriterijima: opći uspjeh u školi, natjecanja u znanju i sportu, sudjelovanje u radionicama i projektima, napisani radovi, volontiranja.

Mlada srednjoškolka iz Koprivnice Helena Krnjak plasirala se na zagrebačko polufinale te joj držimo palčeve da uđe i u finale ovog natjecanja. Polufinalisti su rješavali test znanja i opće informiranosti, a nakon što se održe preostala polufinala 12.3. u Rijeci, 19.3. u Osijeku te 26.3. u Splitu znati će se kojih će se 10 djevojaka i 10 mladića natjecati u velikom finalu 07.05. u Hypo centru u Zagrebu.

Barbara Kolar i Ivica PropadaloTko će naslijediti prošlogodišnje pobjednike natjecanja Mirtu Stantić  (izdala je roman ”Slobodan pad” te je bila finalistica međunarodne selekcije za Milenijski kamp mladih znanstvenika-MYC Helsinki 2010., paralelno ide u dvije srednje škole Mioc i glazbenu, aplicirala je za upis na prestižno sveučilište Harvard) i Kristiana Dominika Rudeza (odličan je gimnazijalac, prvak Hrvatske u nanbundu, sudjeluje u velikom broju natjecanja u znanju i sportu te pohađa dramske radionice) preostaje nam vidjeti u finalu u svibnju kada se boduju: test općeg znanja i kulture, odgovori na pitanja iz problematike svakodnevice (socijalna osjetljivost) te show u kojem kandidati pokazuju ono u čemu su uspješni i za što se obrazuju (likovna i glazbena umjetnost, sport, kreativnost), a biti će odabran i pobjednik internet glasovanja.

02Žiri je sastavljen od brojnih poznatih osoba iz društvenog života; Gordan Kožulj, Maja Vučić, Mario Ančić, Leona Paraminski, Barbara Kolar, Ivica Propadalo, Sanja Pilić, Ivana Kindl, i mnogih drugih koji su ove godine u funkciji ”prijatelja projekta”. Program će voditi Iva Šulentić .

03

Pobjednici natjecanja osvojiti će brojne vrijedne nagrade: mobitel i iPod Shuffle koji daruje Vipnet, Acer računalo od E-kupi, tečaj stranog jezika, paket knjiga od Školske knjige, Canon fotoaparat, Guess sat od Watch centra, plesni tečaj, a svi finalisti dobiti će i Diesel traperice, Converse tenisice te poklon pakete knjiga od Školske knjige.