24.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
iz sredstava EU

Kroz projekt ‘Zaželi-provedi 3’ u Virju zaposleno devet žena, za plaće i provedbu osigurano skoro 60 tisuća eura
K

Ugovor o financiranju projekta potpisan je 16. prosinca prošle godine, a tada je i započelo njegovo provođenje, dok će zaposlene žene početi s radom 1. veljače

Ne propustite

Općina Virje nastavila je s provedbom projekta Zaželi-provedi 3, a danas je održana početna konferencije spomenutog programa za zapošljavanje žena.

Dosad su provedeni projekti Zaželi – provedi! i Zaželi provedi! 2 tako da je ovaj projekt nastavak aktivnosti Općine na zapošljavanju teže zapošljivih žena i na brizi o starijim i nemoćnim osobama.

– Cilj projekta je zaposliti u lokalnoj zajednici na šest mjeseci devet teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja Općine Virje te time unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati im konkurentnost na tržištu rada – poručili su iz Općine.

Foto: Općina Virje

Istovremeno, cilj je i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života  starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji.

Također, u okviru projekta, 61 korisniku se osiguravaju mjesečni paketi higijenskih i kućanskih potrepština.

Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020. u iznosu od 59.056,34 eura, a trajat će osam mjeseci. Ugovor o financiranju projekta potpisan je 16. prosinca prošle godine, a tada je i započelo njegovo provođenje, dok će zaposlene žene početi s radom 1. veljače.

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×