17.6 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kruno Heidler večeras se predstavlja u Galeriji S
K

Ne propustite

Kruno Heidler predstavit će se večeras u Galeriji S na prigodnom cocktailu pod nazivom „Čovjek iz sjene”.

Tom prilikom bit će predstavljeni njegovi filmovi, kao i fotografije, a početak programa je u 20:30 sati.

Kruno Heidler rođen je 1932. godine u Vitezu – Travnik. Osnovnu školu polazio je u Sarajevu, Lublinu/Poljska i Ulmu/Njemačka, a gimnaziju u Sarajevu.

Filmsku školu polazio od 1948. do 1953. godine. Studirao je i povijest umjetnosti, hrvatski i njemački jezik. Bavio se filmom, od organizacijskih i producentskih poslova do snimanja.

Bio je, između ostaloga, direktor Studija za crtani film u Zagreb-filmu, direktor velikih filmskih projekata, osnivač i direktor FAS-a (Filmskog autorskog studija), prve nezavisne producentske kuće u Jugoslaviji, koja je, od 1967. do 1973. godine, snimila 5 igranih filmova i 30-ak kratkometražnih.

Obavljao je različite funkcije u filmskoj djelatnosti (od tajnika Hrvatskog filmskog saveza, tajnika SIZ-a do glavnog tajnika Saveza filmskih radnika Jugoslavije) i dao veliki doprinos razvoju kino-amaterizma. Od 1990. godine živi u Đurđevcu, gdje razvija bogatu društvenu djelatnost te snima kratke filmove i fotografije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zlatni savjeti

Ovo je najbolje vrijeme za zalijevanje vrta ljeti, mnogi su iznenađeni

Budući da su temperature visoke, važno je znati kako pravilno brinuti o sadnicama kako ne bi uvenule. Zalijevanje vrta...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×