17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
LEGRAĐANI U AKCIJI

Kuća bračnog para u Legradu izgorjela je do temelja, Ana Valek: Nema pomoći, sve moramo rušiti, hvala Općini i mještanima, puno su nam pomogli
K

Požar je izbio u nedjelju navečer, kada su njih dvoje gledali televiziju. Kako je rekla Ana, osjetili su da se na tavanu nešto događa. Pretpostavlja da je iskra krenula iz instalacija.

Ne propustite

Vatra koja je izbila u potkrovlju kuće obitelji Valek-Carević u Legradu, u nedjelju kasno navečer u potpunosti je progutala imovinu koju su imali. Kuća je izgorjela do temelja.

Mlada obitelj se prije nekoliko godina doselila u Legrad i renovirala cijeli objekt, a u samo nekoliko minuta ostala je bez svoga doma.

Kako obitelj ne bi ostala bez krova nad glavom, pobrinula se općina koja im je istog trena na korištenje ustupila općinski stan.

Porijeklom Osječanka, diplomirana ekonomistica, u Legrad je doselila prije šest godina. Par je tada bio u potrazi za imanjem s većim dvorištem jer se bave uzgojem pasa. Kako nisu bili vezani poslom za radno mjesto, izbor je pao na Legrad. Ana je u međuvremenu ovdje dobila i posao komunalne redarke u općini.

Požar je izbio u nedjelju navečer, kada su njih dvoje gledali televiziju. Kako je rekla Ana, osjetili su da se na tavanu nešto događa. Pretpostavlja da je iskra krenula iz instalacija.

– Nešto je gore počelo pucketati, a onda se vatra proširila i to takvom brzinom da nismo uspjeli ništa spasiti osim ovoga što imamo na sebi. Mačke su se razbježale, a psa smo u toj brzini izveli napolje i smjestili ga u auto. Vatrogasci su došli u kratkom roku, no više se ništa nije moglo spasiti. Molili smo ih samo da osiguraju boksove s psima koji su smješteni u dvorištu i to smo uspjeli. Psi su pretrpjeli određeni stres, ali su spašeni – rekla je Ana iznenađena i zahvalna što se istog trena kako ih je zadesila ova tragedija angažirao veliki broj mještana i pomogao im oko smještaja u novom općinskom stanu.

– Ljudi su divni, donijeli su nam sve što nam treba za prvu ruku. I Općina je pokrenula humanitarnu akciju na čemu sam im neizmjerno zahvalna. Kući nema pomoći, morat ćemo je srušiti i sve graditi ispočetka – rekla je Ana.

Danas će, prije dolaska bagera skidati lim s krova, a onda sve izravnati sa zemljom i krenuti ispočetka.

U akciji možete sudjelovati uplatom na IBAN broj računa: HR4523600003238631001 s naznakom uplata humanitarne pomoći, primatelj: Ana Valek, Kralja Tomislava 248, Legrad.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

spašavaju živote

Ova tri pregleda mogu otkriti bolesti u ranoj fazi – pregledajte se na vrijeme

Laboratorijske pretrage te specijalistički i sistematski pregledi spadaju među temeljne medicinske postupke kojima se vrlo precizno može odrediti zdravstveno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×