16.3 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ozbiljni problemi

Kućanski poslovi mogu dovesti do problema u braku, evo kako ga riješiti
K

Kako biste izbjegli potencijalni problem, u nastavku smo izdvojili najveće pogreške vezane za kućanske poslove koje parovi rade, a onda i načine kako ih prevladati

Ne propustite

Bilo da se radi o hrpi neispeglanog rublja, suđu koje čeka da ga netko opere ili posloži u perilicu ili prašini koja se već danima taloži po kući, kućanski poslovi mogu utjecati na odnose između partnera na različite načine – i pozitivno i negativno.

Kako biste izbjegli potencijalni problem, u nastavku smo izdvojili najveće pogreške vezane za kućanske poslove koje parovi rade, a onda i načine kako ih prevladati, piše Zadovoljna.hr .

Najveće pogreške u kućanstvu koje mogu dovesti do problema u odnosu:

Nepospremanje za sobom

Kada jedna osoba stalno čisti za drugom, pojavljuju se ljutnja i frustracija. Nepospremanjem zapravo pokazujemo nedostatak poštovanja prema trudu i vremenu druge strane.

Različiti standardi

U mnogim slučajevima jedna strana može istrpjeti manje ili više nereda, dok druga želi da sve bude besprijekorno. Različiti standardi mogu dovesti do sukoba ako se o njima ne razgovara. Nerealna očekivanja dovode do razočaranja i sukoba, zato je bitno međusobno razgovarati o tome i zajednički pronaći najbolje rješenje.

Zanemarivanje “nevidljivog truda”

Postoje zadaci, odnosno poslovi koji često prolaze neopaženo, a zapravo su ključni za neometano vođenje kućanstva.

Umanjivanje utjecaja našeg ponašanja na djecu

To kako pristupamo kućanskim poslovima može utjecati na djecu. Djeca često oponašaju ponašanja koja vide u svojoj okolini. Ako vide da jedan roditelj preuzima većinu tereta na sebe, lako mogu zaključiti da je to uobičajen način funkcioniranja i jednom kada odrastu djelovati po istom obrascu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×