16.5 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

KUD Rudar iz Glogovca sudjelovao na Međunarodnom danu Dunava u Vukovaru
K

Ne propustite

HKGD Dunav iz Vukovara, u subotu 28. lipnja, povodom Međunarodnog dana Dunava organizirao je već tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Dunav svome gradu”, prepoznatljivu manifestaciju tradicijske kulture.

Program je započeo u svečanom povorkom svih sudionika od Hrvatskog doma Vukovar do Trga RH gdje se nastavio program folklornih skupina na pozornici.

Uz KUD Rudar iz Glogovca , na manifestaciji su sudjelovala društva iz različitih županija: Folklorni ansambl Slavonski Brod, KUD Metković iz Metkovića, KUD „Tomislav”- Donji Andrijevci, KUD’ Klaruš Maruševec te HKGD Dunav iz Vukovara.

Više od 250 sudionika predstavilo se vukovarskoj publici tradicijskim plesom i pjesmom različitih krajeva i županija. „Rudari” su se predstavili sa dvije koreografije pjesama i plesova Podravine.

Prije početka manifestacije, svi sudionici manifestacije išli su u razgledavanje grada, posjetili Gradski muzej Vukovar koji je smješten u prostoru dvorca Eltz i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata .

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×