HUMANOST

KUD Srce umjesto domjenka organiziralo prekrasnu akciju sakupljanja higijenskih potrepština

Prošle su godine dobili Plaketu grada Koprivnica za očuvanje tradicijske baštine, kao i nagradu na Picokijadi za očuvanje starina.

09:04h
0
Foto: KUD Srce Koprivnica

KUD Srce Koprivnica ovogodišnju je klasičnu skupštinu zamijenio prekrasnom akcijom.


– Mi smo Udruga koja pokreće promjene u zajednici. Umjesto domjenka za skupštinu napravili smo akciju sakupljanja higijenskih potrepština i hrane te želimo i druge udruge potaknuti na ovakav način razmišljanja – poručuju iz Srca.

Dodaju kako su za 2018. godinu Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavili 1978 sati volonterskog rada. Bili su dijelom 37 različitih događaja, a četvrtu su godinu u nizu kandidirani za Zlatno krdo, volontiranje u Koprivnici. K tome, prošle su godine dobili Plaketu grada Koprivnica za očuvanje tradicijske baštine, kao i nagradu na Picokijadi za očuvanje starina.

– Svakodnevno učimo da volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti, potiče na sudjelovanje, širi mrežu podrške za socijalno osjetljive skupine društva i u konačnici daje višestruke dobiti. Stoga ćemo i dalje zajedno stvarati poticajno okruženje za razvoj volonterstva, promicati odgoj za volontiranje i kulturu volontiranja – kazali su iz Udruge.

čitam...