Nastup u Gyekenyesu

KUD Ždala Mađarskoj predstavila običaje i kulturu prekodravskog kraja

11:14h
0
KUD Ždala // Foto: KUD Ždala

Svojim specifičnim hrvatsko-mađarskim folklorom nastupaju na mnogim manifestacijama diljem Lijepe naše.

Prošli vikend KUD Ždala imao je uspješan nastup povodom Dana Općine u Gyekenyesu. Time su nastavili s uspješnom suradnjom i prijateljstvom koje krasi njihov odnos s tim mađarskim gradom.

Kulturno umjetničko društvo Ždala već dugi niz godina djeluje kroz tri sekcije – izvorni folklor, pjevački zbor i mali folklor. Ima 40 članova koji su vezani uz svoju tradiciju, običaje i kulturu te ističu važnost promoviranja prekodravskog zavičaja.

KUD Ždala // Foto: KUD Ždala
KUD Ždala // Foto: KUD Ždala

Svojim specifičnim hrvatsko-mađarskim folklorom nastupaju na mnogim manifestacijama diljem Lijepe naše. Osvojivši prvo mjesto na županijskoj smotri folklora, predstavljali su Koprivničko-križevačku županiju na Đakovačkim vezovima, u Karlovcu i na Državnoj smotri folklora u organizaciji Hrvatskog Sabora kulture.

Osim toga, ovaj KUD ima izvrsnu prekograničnu suradnju sa Općinama Vizvar, Somogyudvarhely, Iharos i Gyekenyes u Republici Mađarskoj. Nastupom u Gyekenyesu nastavljena je ta tradicija, a nema razloga da ona ne ide i dalje, novim nastupima i promicanjem kulture toga kraja.