15.4 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Kuglačica Podravke Ana Jambrović okitila se zlatnom medaljom na Svjetskom juniorskom prvenstvu
K

Ne propustite

Na X. svjetskom prvenstvu u kuglanju za mlađe juniore i mlađe juniorke (U-18) koje se održava u mađarskom Zalaegerszegu hrvatska reprezentacija mlađih juniorki postala je svjetski prvak s 2410 srušenih čunjeva, ispred selekcija Njemačke (2284) i Srbije (2216). Naslov su s novim svjetskim rekordom osvojile Valentina Pavlaković (614 čunjeva), Klara Sedlar (603), Mirna Bosak (619) te Ana Jambrović i Milana Pavlic (574).

Naše zlatne mlađe juniorke “razmontirale” su suparnice u nadmoći koja dugo nije bila viđena na svjetskom prvenstvu. Prije posljednje igračice bilo je jasno i riješeno da je Hrvatska prva jer je 448 čunjeva bilo potrebno, ali i svjetski rekord je napadnut i bio već u rukama naših “fajterica”. Toliko su nas oduševile, igrom, ponašanjem, samozatajnošću, veseljem da je potrebno posebno predstaviti naše nove “nade”, jer što kaže Mamić “izuli su nas iz cipela”!

Valentina Pavlaković počela je furiozno i odmah dala do znanja da danas igra samo jedna ekipa. Sjajnom predstavom iznenadila je auditorij i završila na 614 čunjeva tako da je dala razloga prisutnim roditeljima, a posebno tati Damiru da “bravo Vale” izgovori barem četrdeset puta. Slijedila je Klara Sedlar i u maniri i stilu Željke Orehovec srušila 603 čunja s evidentnim dionicama gdje je falilo bar još 15 čunjeva. Neopravdano smo se pribojavali Mirne Bosak i u glavama već smišljali plan “B”, kada nam ga je mala “cuna” razvalila i ušla sa 186 da ubije svaku nadu kod protivnica, ako je uopće postojala nakon prve dvije igračice. Sjajnih 619, ali s propuštenom šansom za još barem 15 čunjeva i to skromno rečeno. Ponestalo snage na kraju!

Ana Jambrović, iskusni kapetan ženske vrste ušla je kao četvrta i sa zadatkom da igra za sebe te usput pozavršava osvajnje zlata i rušenje svjetskog rekorda. Početak 143, pa nastavak 152 pokazao je da možemo očekivati još jednom 600-tku, no sada dolazi odluka koja potvrđuje staru izreku “u zdravom tijelu zdravi duh”. Ana se nije najbolje osjećala u tijeku dana i bili smo zabrinuti što se događa s njenim dišnim putevima pa je trener, vođen tim podacima, upitao Anu da li bi trebala zamjenu nakon 60 hitaca? Ana je osjetila potrebu da kaže treneru Sušcu neka Milana uđe drugih 60 hitaca! Gazdarica, pokazala je da u Koprivnici osim Željke ima još velikih športašica, zdravog duha i jake senzibiliziranosti za šport. Možda je i mogla ona završiti igru, ali mislila je na svoju novu kolegicu, sjajnu Milanu Pavlic, novu hrvatsku reprezentativku koja je profesionalno odrađivala status rezerve iako je osvajačica preko 10 medalja sa svjetskih prvenstava, da i ona osjeti stazu i doprinese svjetskim dostignućima naših djevojaka u Zalaegerszegu. Milana se uporno i savjesno zagrijavala kod svake naše igračice da u slučaju potrebe uđe u igru. Na sreću, sve su bile ok, ali kada je Ana dala znak za zamjenu, emocije su prevladale i Milana je uzbuđena odigrala svoje prve hice za reprezentaciju Hrvatske, opravdala očekivanja i pokazala da naša najbolja selekcija ne treba brinuti za budućnost: tu su Ana, Mirna, Klara, Milana, Valentina i Helena koja je iz gledališta davala bučnu podršku svojim curama!

Kraj, a mogao je biti i početak, predviđen je za trenera Zdenka Sušca, našeg “malog Napoleona” koji je večeras kada je stao uz Roberta Sedlara bio viši od njega za nekoliko centimetara. Uz inat zlim jezicima, Zdenko je sve predvidio pa uz svoju poznatu uzrečicu “pričali su da smo mali” dodao svojoj zbirci još jednu zlatnu medalju. Ovoga puta, da dušebrižnici (možda ih ne bi trebalo spominjati u slavljeničkoj noći) znaju, sve je učinio sam, detektirao kandidatkinje, odredio putnice, odredio tko je prva četvorka, najavio večer prije da su medalje već podijeljene između svjetskih sila, a da smo mi tu da im sve to pokvarimo! Velika večer Zdenka Sušca koji kaže uz suze da mu je najljepše raditi s mladim selekcijama koje ga slušaju i uvažavaju sve sugestije, ali i rezultati stižu. Pa preporučamo kritičarima koji nisu puno uzeli trenerskih trofeja da se prihvate posla, u interesu mladih generacija pa i upitaju koji puta tog “malog Napoleona” za savjet, možda će koristiti, bez imalo ustručavanja, jer Zdenko je specifičan, ali ima što pokazati i kao što u čestitki curama kaže naš proslavljeni trener dr. Tonči Mikac, osvajač preko trideset trenerskih medalja s našim ženskim selekcijama, Zdenko je uspješan zato što mu prezime završava sa slovom C (Mikac-Sušac).

Čestitke našim zlatnim uputili su i predsjednik HKS-a Ivan Lulić, Želimir Jurković, predsjednik ZKS-a Robertino Mileta, Dalibor Jelavić, Željka Orehovec sa svojim seniorkama koje su na pripremama u Ozlju, Branko Manev, Branislav Bogdanović, Željka Bukovac, Zag-Zab Saša Petković, voditelj 1. HKL Drago Marčinko, Vjeko Rakamarić, naš classic-bowlingaš koji je već počeo pripremati svečani prijem za zlatne kuglačice kod Predsjednika RH te još mnogi dobronamjerni prijatelji kuglačkog športa.

Izvor: Kuglanje.hr, autor: Boris Mezak

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jednostavno je

Kako se riješiti muha koje vam ulaze kroz prozore? Ovaj trik mnogi su proglasili genijalnim

Većina nas veseli se ljetu, no ono što nije tako ugodno su dosadne muhe. Kako se riješiti muha koje...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×