kuglanje

Kuglačice Podravke poražene od prvakinja Svjetskog kupa, unatoč borbenosti kvaliteta došla do izražaja

U drugom bloku Kolarić (542) vrlo dobro započinje s 2:0 u setovima, no u nastavku gubi od najbolje pojedinke Bosak koja jedina premašuje 600 čunjeva na utakmici.

15:15h
0
Foto: Kuglački klub Podravka
Foto: Kuglački klub Podravka

Kuglačice Podravke započele su drugi dio sezone odigravši unaprijed 10. kolo protiv prvakinja Svjetskog kupa, kuglačica Mlake iz Rijeke. Podravka je pokazala borbenost i dobar otpor srušivši odličnu brojku od 3303 čunja, no protivnice su pokazale zašto pripadaju u sam vrh kuglanja.

U prvom bloku Šimunić (546) gubi prva dva seta za par čunjeva, nadoknađuje u trećem, ali u četvrtom nema pravu završnicu protiv Koprivničanke Jambrović i gubi poen. Matiša (561) nakon slabog prvog seta, dobrom igrom u čišćenje osvaja ostala tri seta i osvaja prvi poen za Podravku. Bolić (525) ne uspijeva dovoljno zaprijetiti Gal, aktualnoj prvakinji Hrvatske, uzevši joj tek jedan set. Nakon prvog bloka Podravka gubi 1:2 i u zaostatku je samo 40 čunjeva. U drugom bloku Kolarić (542) vrlo dobro započinje s 2:0 u setovima, no u nastavku gubi od najbolje pojedinke Bosak koja jedina premašuje 600 čunjeva na utakmici.

Orehovec (585) vrhunskom igrom ne dozvoljava protivnici da joj se približi te u prva tri seta odmah osvaja bod. Zver (544) gubi prvi set, no u sljedeća dva se vraća, četvrti ponovo gubi, te ne osvaja poen zbog razlike u čunjevima. Konačan rezultat 2:6 i 91 čunj razlike za protivnice. Nastavak prvenstva slijedi u veljači, ali već sljedeći vikend kuglačice se u Varaždinu na Prvenstvu regije sjever za parove bore za odličja i prolazak dalje na Prvenstvo RH.

Podravka – Mlaka 2:6 (12:12, 3303:3394)

čitam...