14.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IZGLASAN ĐURĐEVAČKI PRORAČUN

Lacković: Imamo duplo veći proračun od Ludbrega, trećinu manji od Virovitice koja je šest puta veća, a gotovo jednak s Križevcima
L

Proračun je realno planiran, a kad se gleda socijalni dio onda mojim odvjetničkim rječnikom možemo reći da u Đurđevcu imamo i prekršajni, i općinski, i županijski i vrhovni sud kaže Lacković

Ne propustite

Đurđevački gradski vijećnici izglasali su proračun za iduću godinu koji je težak 20,6 milijuna eura. Najviše prihoda, čak 14 milijuna eura, očekuje se iz fondova Europske unije i državnog proračuna za kapitalne investicije, a to su izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe, nadogradnju i unutrašnje uređenje osnovnoškolske zgrade s izgradnjom još jedne dvorane, energetske obnove svih područnih škola te projekt uređenja utvrde Stari grad koji obuhvaća obnovu pročelja i krovišta.

– Najveći plus proračuna je socijalna nota, kao i činjenica da je razvojan i da dvije trećine prihoda čine sredstva koja nisu izvorni prihodi. Proračun je prilagođen i ravnomjernom razvoju prigradskih naselja. Sredstva za Dom za starije i nemoćne osobe već su osigurana kroz potporu, tu je i završetak nadogradnje dječjeg vrtića, a i ostali kapitalni projekti imaju pozitivna mišljenja pa je proračun realan – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća je, pak, istaknuo je kako gradska vlast nastavlja raditi dobar posao, a da je tako potvrđuje činjenica da đurđevački proračun duplo veći od Ludbrega, trećinu manji od Virovitice koja je šest put veća, a gotovo jednak s Križevcima.

– Proračun je realno planiran, a kad se gleda socijalni dio onda mojim odvjetničkim rječnikom možemo reći da u Đurđevcu imamo i prekršajni, i općinski, i županijski i vrhovni sud – dodao je Lacković.

Željko Lacković//Foto: Dinko Borozan

Oporbeni HDZ i SDP nisu podržali proračun. Rajko Gašparić, predsjedniku đurđevačkog HDZ-a naglasio je da mu se proračun baš i ne čini izbalansiran između ulaganja u infrastrukturu u gradu i prigradskim naseljima.

– Prigradska naselja nisu velika biračka baza, ali i ti građani zaslužuju bolje uvjete za život – dodao je Rajko Gašparić.

Marko Fucak, predsjednik đurđevačkog SDP-a je, pak, uvjetovao podržavanje proračuna s uvrštavanjem njegovih amandmana za projekt glazbene škole i prijedlog za koncerte na idućoj Picokijadi.

Gradonačelnik Janči pojasnio je da se nikad više nije ulagalo u prigradska naselja jer je u tijeku projekt aglomeracije s višemilijunskim ulaganjima u infrastrukturu. Na amandman SDP-a za glazbenu školu Janči je prokomentirao da je projekt glazbene škole sastavni dio proračuna, što je očito promaklo Fucaku, a za koncerte je rekao da grad nije taj koji bira pjevače i grupe, nego je to prvenstveno izbor sponzora.

Gradsko vijeće Đurđevac
Foto: Dinko Borozan
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kvalifikacije

FOTO Rukometašice Hrvatske lošom završnicom ispustile prednost i prvo mjesto u grupi, za mjesec dana borba za drugo mjesto i odlazak na EP

U okviru 4. kola kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u rukometu pred rasprodanom dvoranom u Koprivnici, rukometašice Hrvatske...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×