23.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mlad i ambiciozan kandidat

Lacković protiv Lackovića u bitki za Đurđevac, Damir otkriva kako će vratiti mlade u grad i otvoriti radna mjesta
L

Drago mi je što se u Đurđevcu gradi, kopa, radi na turizmu, no imam osjećaj da to neće vratiti ljude u Đurđevac, kaže Damir Lacković.

Ne propustite

Đurđevački SDP krenuo je u utrku za gradonačelničku fotelju. Njihov kandidat kojim će pokušati srušiti naizgled nedodirljivog Željka Lackovića je još jedan – Lacković.

Riječ je o mladom gradskom vijećniku, inžinjeru mehatronike i poduzetniku Damiru Lackoviću koji je danas istaknuo kandidaturu za gradonačelnika Đurđevca. Njegovi su aduti, kako kaže, mladost, entuzijazam i usmjerenost prema stvaranju bolje ozračja u gradu koji će privući mlade da u njemu ostanu i ne traže bolji život negdje drugdje.

– U Đurđevcu sam rođen i ovdje živim, s 24 godine sam otvorio tvrtku koja ovdje uspješno posluje. Poznajem svu problematiku građana i grada Đurđevca, kao i okolice. U SDP-u smo uvijek bili uz građane i male ljude, i kad smo bili na vrhu i kad je bilo teško, zato smo za svoj slogan odabrali “Picoki zajedno”. Želio bih istaknuti da ćemo se bazirati na poduzetništvu i gospodarstvu, ali i na velikom problemu odlaska mladih iz Đurđevca. Grad nije ovdje da stvara radna mjesta već da stvori sve mogućnosti i uvjete kako bi se ona otvorila. Smatram da se u gradu time nedovoljno bavimo, umjesto toga bavimo se uglavnom populizmom koji neće donijeti nova radna mjesta – smatra Damir Lacković.

Damir Lacković // Foto: Matija Gudlin

Za povratak mladih u grad smatra da nisu potrebni ogromni zahvati, već da je dovoljno da se uz nekoliko poticajnih inicijativa poboljša perspektiva za njih.

– Drago mi je što se u Đurđevcu gradi, kopa, radi na turizmu, no imam osjećaj da to neće vratiti ljude u Đurđevac. Tko god da je otišao studirati u druge gradove, baš nitko se nije vratio jer nitko ovdje ne vidi priliku za dobar život. Zašto ne bismo mladim obiteljima omogućili besplatan vrtić ili, primjerice, besplatan internet? To nisu stvari koje će nekome promijeniti budućnost, ali će ga obradovati i pomoći mu da se digne na noge. Pozivam sve građane na zajedništvo jer zajedno možemo od Đurđevca napraviti dobro mjesto za život – vjeruje mladi kandidat.

Budući da ima isto prezime kao i aktualni gradonačelnik Željko Lacković, postoji mogućnost zbunjenosti birača kada ih vide na glasačkim listićima. To Damira ne brine jer smatra da su razlike među njima dovoljno velike.

– Neće biti zbunjenosti. Ja sam u SDP-u, Željko je nezavisni. Ja sam Damir, on je Željko – jednostavno će mladi kandidat.

Predsjednik gradske organizacije SDP-a Đurđevac Marko Fucak istaknuo je da je odluka o kandidaturi Damira Lackovića bila jednoglasna, a on sam će u slučaju pobjede na izborima biti njegov zamjenik.

– Đurđevčani su uvijek bili vrlo skromni, što im je vrlina, a možda i mana. Zbog toga im treba vođa iz naroda, stručnjak koji će im dati jasne smjernice o tome kako da svoje kvalitete prebace u poduzetništvo, obrte, gospodarstva i OPG-e – smatra Fucak.

Novi kandidati za gradonačelnika i zamjenika nakon predstavljanja cvijećem su počastili žene, ali i pokojeg muškarca, na gradskoj tržnici povodom Dana žena, a podržati ih je došao i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pri sv. duhu

Obilježava se Tjedan upoznavanja groblja, Komunalac je pripremio nove spremnike kako bi ono bilo još urednije

Koprivničko groblje Pri Sv. Duhu kojim upravlja Komunalac, kao član udruženja ASCE (europskog udruženja značajnih povijesnih groblja) i ove...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×