rezime godine

Lani su županijske prometnice sve živote odnijele u razmaku od samo 13 dana

Sve tri prometne nesreće dogodile su se na đurđevačkom području i to u razmaku od samo od 13 dana.

13:15h
0
Prometna nesreća u Sirovoj Kataleni // Foto: Mateo Alečković

Prošlu 2020. godinu zasigurno će svi pamtiti jako, jako dugo, no ne po lijepom, već baš suprotno.

Od početka pa sve do kraja 2020. godine Policijska uprava koprivničko-križevačke zabilježila je 577 prometnih nesreća. Dogodile su se tri prometne nesreće s poginulim
osobama u kojima su tri osobe smrtno stradale. Sve tri prometne nesreće dogodile su se na đurđevačkom području u sprnju i to u razmaku od samo od 13 dana.

Prva prometna dogodila se 5. srpnja u mjestu Hampovica u općini Virje. Bilo je oko 3.40 u noći kad je u slijetanju Audija život izgubio 35-godišnji muškarac.

Samo šest dana kasnije, 11. srpnja, u Sirovoj Kataleni život je izgubio 22-godišnji mladić. Nesreća se dogodila oko 17.45. Kod mjesnog društvenog doma došlo je do slijetanja s ceste osobnog automobila Audi A4 koji nije imao registracije. Mladić se prednjim lijevim krajem automobila zaletio u zid i izgubio život na mjestu.

S mjesta nesreće // Foto: Mateo Alečković

Tu nije bio kraj pogibijama u srpnju. Samo sedam dana kasnije, 18. srpnja, na zaobilaznici Đurđevca život je izgubila još jedna mlada osoba. Nekoliko minuta prije 18 sati 23-godišnji mladić je sletio s Kawasakijem u odvodni jarak i na mjestu poginuo.

Ako brojke usporedimo s 2019. godinom kada je na prometnicama poginulo šest osoba, onda možemo reći kako je ove godine bilo upola manje smrti.

 

čitam...