23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Lažna uzbuna // Sve analize potvrdile: Frutolino je potpuno zdravstveno ispravan proizvod
L

Ne propustite

Uprava za sanitarnu inspekciju, a na temelju nalaza Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, utvrdila je da je Lino Frutolino u potpunosti zdravstveno ispravan proizvod, priopćili su iz kompanije.

Podsjetimo, Podravka je na preporuku Sanitarnog inspektorata donijela odluku o privremenom povlačenju proizvoda Lino Frutolino 200g, serije 22052013, upotrebljivog do 22.05.2014. godine, koji je distribuiran isključivo na hrvatskom tržištu.

Na temelju nalaza obustavljen je postupak te je izdano rješenje Uprave za sanitarnu inspekciju o povratku proizvoda na police trgovina.

Iako je Podravkin laboratorij za kontrolu kvalitete tvrdio i dokazao kako je proizvod u potpunosti zdravstveno ispravan prema hrvatskom i europskom Zakonu o hrani i kao takav stavljen na tržište, što je paralelno potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranom vanjskom laboratoriju, i to na više uzoraka iste serije, Podravka je sukladno svojoj politici sustava sigurnosti hrane i kvalitete odlučila, a na preporuku Uprave za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja, privremeno povući proizvod spomenute serije s polica, kako bi se naknadno napravile dodatne analize.

I te naknadne analize na reprezentativnom uzorku Frutolina 200g, koje je inicirala Podravka, provedene u čak 4 laboratorija – u laboratoriju dr. Andrija Štampar, u vlastitom laboratoriju Podravke, domaćem i europskom akreditiranom laboratoriju, kao i one rađene po službenom nalogu Uprave za sanitarnu inspekciju u Odjelu za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane i predmeta opće uporabe pri Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, potvrdile su prvotne Podravkine tvrdnje kako je spomenuti proizvod u potpunosti zdravstveno ispravan, stoji u priopćenju kompanije.

– Podravkino temeljno usmjerenje je proizvodnja visokokvalitetnih i zdravstveno ispravnih proizvoda temeljenih na dobroj proizvođačkoj praksi i na načelima upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane. Podravkina kontrola kvalitete podrazumijeva sustav laboratorija koji čitav niz godina prati i kontrolira cjeloviti proizvodni proces, od same nabavke sirovina koje moraju biti najviše razine kvalitete za proizvodnju Podravkine dječje hrane, ambalaže, okoliša, do isporuke gotovog proizvoda krajnjem kupcu sukladno propisanim normama i standardima. Svoje rezultate kontrola kvalitete kontinuirano provjerava i potvrđuje u tzv. međulaboratorijskim testiranjima na međunarodnom i nacionalnom nivou. Podravka danas uživa povjerenje brojnih potrošača u više od 40 zemalja svijeta koji su prepoznali vrijednost njenih proizvoda – poručuju iz Podravkinih Korporativnih komunikacija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Novost za građane

FOTO Prometnom neredu je kraj, nema više parkiranja po bankinama, oko bolnice niknuli stupići

Problem oko parkiranja u krugu koprivničke bolnice nije neka novost, a ranije smo već pisali koliko taj prostor zna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×