17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ledinski: Županijska vlast dokazala je da nije u stanju osigurati normalno funkcioniranje Županije
L

Ne propustite

Jučerašnja sjednica Županijske skupštine, odnosno neslaganje oko točke o izvršenju Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2010. Godinu, bila je povod konferencije za novinare koju je u četvrtak sazvao prvi čovjek županijskog SDP-a Darko Ledinski.

Kao što je poznato, na jučerašnjoj sjednici klub SDP-a i HNS-a nije prihvatio izvještaj o izvršenju Proračuna za proteklu godinu, a kako se prihvaćeni izvještaj mora predati Vladi do 1. lipnja, automatski je dovedeno u pitanje funkcioniranje Županije u razdoblju koje je pred nama.

 

Na današnjoj konferenciji Ledinski je rekao kako je ovo izuzetno bitan trenutak za daljnje funkcioniranje Županije te je naglasio kako oporbeni klub SDP-a i HNS-a ne može biti kriv za nastalu situaciju.

– Župan Koren jučer je u nekoliko navrata naglasio kako je riječ o samo tehničkoj točci, no to nikako ne može biti istina, jer ocjena rada županijske vlasti, župana i njegovih suradnika nikako ne može biti tehničko pitanje. Odbacujemo bilo kakvu odgovornost za sve što se jučer desilo i upozoravamo ih da ne prebacuju krivicu na našu koaliciju. Dvije godine ova nesposobna i neodgovorna vlast, koja je od prvog dana formirana po koruptivnom pricipu, nije uspjela uvesti red i zbog toga se dolazi do ovakve situacije kakva je bila jučer – započeo je Ledinski te nastavio.

– Mi smo u više navrata upozoravali na nekvalitetan rad župana i njegovih suradnika i kao jedna principijelna stranka i koalicija mi i dalje stojimo iza svojih argumenata. Dokaz da se radi o važnoj, a ne samo tehničkoj točci je i taj da za izglasavanje ove točke nije dovoljna većina prisutnih vijećnika, već natpolovična većina ukupnog broja, a kako vladajuća koalicija taj broj jučer nije uspjela osigurati, Koren je povukao točku s dnevnog reda – objasnio je Ledinski.

Poruka SDP-a je da županija može bolje i zbog toga Ledinksi proziva vladajuću koaliciju da zbog nemogućnosti da osigura potrebnu većinu prepusti vlast onima koji će biti u stanju preuzeti odgovornost za vođenje županije.

– S ovog mjesta poručujem da ako nisu u stanju osigurati većinu u skupštini i ako svojim nestručnim ponašanjem dovode u pitanje funkcioniranje županije, neka odstupe jer smo mi već danas spremni preuzeti odgovornost za vođenje županije i u stanju smo osigurati većinu i da se sve odluke donose na legalan, pošten i stručan način, a ne po koruptivnom principu – rekao je Ledinksi te napomenuo kako u dvije godine, koliko su HDZ i HNS na vlasti, nikada nisu pozvali predstavnike oporbene koalicije na važne sastanke ili razgovore, iako bi im to trebala biti dužnost.

Iduća sjednica Županijske skupštine trebala bi se odražti za desetak dana.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×