VIJESTI IZ PRIGORSKOG KLUBA

Legendarni Alen Maras broji zadnje dane kao aktivni nogometaš, u križevačkom Radniku dobit će novu ulogu

Dečki su se pridržavali dogovora, trenirali koliko su mogli s obzirom na obaveze. Zadovoljan sam njihovim stanjem, ali ipak je pauza bila duga. Jedno je trening kod kuće, a drugo ekipno. Polako se vraćamo, doći će sve na svoje, komentirao je početak priprema trener Siniša Buđa.

19:00h
0
Bilaver i Maras // Foto: Koprivnica.net
Alen Maras tijekom dana u dresu Slaven Belupa // Foto: Arhiva

Nogometaši križevačkog Radnika početkom lipnja prekinuli su dva i pol mjeseca dugi trenažni post na koji ih je, kao i mnoge druge, natjerala situacija s koronavirusom. Dosad je iza prigorskog člana Treće HNL Sjever pet laganih treninga kojima postepeno hvataju formu, kao i utakmica s Bjelovarom koju su izgubili 4-0.

– Bili smo konkurentni u prvome poluvremenu. Utakmica je mogla otići na obje strane – tvrdi trener Radnika Siniša Buđa, prepričavši kako su Bjelovarčani poveli u 45. minuti, nakon čega su u nastavku uvjerljivo nadigrali kadrovski oslabljene Križevčane, u čemu su veliku ulogu igrale i dva tjedna dulje pripreme.

Čak i na vrlo visokoj, profesionalnoj razini svjedočimo nogometašima koji na pripreme dolaze s viškom kilograma. Teško je natjerati se individualno trenirati, kažu mnogi.

Foto: Facebook Radnik Križevci
Siniša Buđa // Foto: Facebook Radnik Križevci

– Dečki su se pridržavali dogovora, trenirali koliko su mogli s obzirom na obaveze. Zadovoljan sam njihovim stanjem, ali ipak je pauza bila duga. Jedno je trening kod kuće, a drugo ekipno. Polako se vraćamo, doći će sve na svoje – siguran je Buđa.

Glede transfera, križevački je roster zasad doživio jedan plus i jedan minus. Iz NK Banova stigao je 26-godišnji vrbovečki stoper Matija Petak, dok je klub zbog poslovnih obaveza napustio Florijan Ovčar. Buđa temeljeći izjavu na dugogodišnjem iskustvu kaže kako, iako više nitko nije izrazio želju za odlaskom, ništa nije sigurno. S druge strane, uspiju li dovesti još koje ime – super. Ako ne, uvjeren je kako će aktualni sastav biti konkurentan u trećeligaškom razredu, što je i pokazao okončavši prekinutu sezonu na visokom trećem mjestu.

Plan je, nadalje, postepeno podići težinu treninga, i tako sve do četvrtfinala Županijskog kupa u kojemu ih očekuje županijski prvoligaš Borac iz Imbriovca.

– Cijenimo Borac, znamo da su dobra ekipa. Možda možemo preuzeti ulogu favorita, ali Kup je Kup, natjecanje za sebe. U istome smo košu, krećemo s pripremama od nule. Igra se na dvije utakmice, neka pobijedi tko je bolji. Nadam se da smo to mi – zaključio je Buđa.

Foto: NK Radnik-Križevci Facebook

Zanimljivo, piše se kako će nakon te utakmice klub napustiti veliki Alen Maras. Premda Buđa o tome nije želio sa sigurnošću govoriti, upitali smo klupskoga tajnika Dejana Pernjaka koji nam je ukratko tu informaciju i potvrdio.

– Nakon Kupa prestaje igrati aktivno nogomet, a u klubu ostaje kao član Uprave – potvrdio nam je Pernjak.

Zaslužena nogometna mirovina, rekli bismo.

čitam...