20.2 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DOBRI REZULTATI

Legrad nastavlja stambeno zbrinjavati mlade, potpisali pet novih ugovora
L

S obzirom na trend nezaposlenosti u drugim dijelovima Hrvatske, na području Općine je situacija obrnuta, budući da je najmanja stopa nezaposlenosti na području Županije

Ne propustite

Općina Legrad nastavlja projekt stambenog zbrinjavanja mladih. U prostorijama Općine tako su potpisani ugovori s pet mladih obitelji. Općinski načelnik Ivan Sabolić u ime Općine Legrad ukupno je podijelio 123.540 kuna za kupnju, gradnju i adaptaciju kuća. Potpisnici ugovora imaju obavezu ostati živjeti na području općine Legrad najmanje 15 godina od potpisivanja ugovora, a u isto vrijeme zabranjena im je prodaja kuća u koje je uložen novac.

Ovim Programom Općina već duži niz godina pokušava pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike mladih.

Prostorna pokretljivost stanovništva dosta je prisutna na ovom području. Prisutne su dnevne migracije stanovništva budući da veliki broj stanovnika dnevno odlazi na posao u industrijski razvijenije općine i gradove.

– Sve veći problem ovog područja su emigracije mladih i obrazovanih osoba s područja Općine Legrad u gradove i u inozemstvo, koji odlaze najčešće zbog većih plaća, kvalitetnih radnih mjesta i kvalitetnijeg života. S obzirom na trend nezaposlenosti u drugim dijelovima Hrvatske, na području Općine je situacija obrnuta, budući da je najmanja stopa nezaposlenosti na području Županije – napomenuli su iz Legrada.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Slijetanje

[FOTO/VIDEO] UPRAVO Teška nesreća, vatrogasci vadili vozača iz vozila, automobil potpuno smrskan

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije na relaciji između Rasinje i Prkosa. Kako doznajemo od našeg fotoreportera, sve hitne službe...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×