DOBRI REZULTATI

Legrad nastavlja stambeno zbrinjavati mlade, potpisali pet novih ugovora

S obzirom na trend nezaposlenosti u drugim dijelovima Hrvatske, na području Općine je situacija obrnuta, budući da je najmanja stopa nezaposlenosti na području Županije

12:41h
0

Općina Legrad nastavlja projekt stambenog zbrinjavanja mladih. U prostorijama Općine tako su potpisani ugovori s pet mladih obitelji. Općinski načelnik Ivan Sabolić u ime Općine Legrad ukupno je podijelio 123.540 kuna za kupnju, gradnju i adaptaciju kuća. Potpisnici ugovora imaju obavezu ostati živjeti na području općine Legrad najmanje 15 godina od potpisivanja ugovora, a u isto vrijeme zabranjena im je prodaja kuća u koje je uložen novac.

Ovim Programom Općina već duži niz godina pokušava pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike mladih.

Prostorna pokretljivost stanovništva dosta je prisutna na ovom području. Prisutne su dnevne migracije stanovništva budući da veliki broj stanovnika dnevno odlazi na posao u industrijski razvijenije općine i gradove.

– Sve veći problem ovog područja su emigracije mladih i obrazovanih osoba s područja Općine Legrad u gradove i u inozemstvo, koji odlaze najčešće zbog većih plaća, kvalitetnih radnih mjesta i kvalitetnijeg života. S obzirom na trend nezaposlenosti u drugim dijelovima Hrvatske, na području Općine je situacija obrnuta, budući da je najmanja stopa nezaposlenosti na području Županije – napomenuli su iz Legrada.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW