Legrad // Proslavili Dan Europske Amazone

11:26h
0
Veliki skok

Na plaži Sip kod Legrada, na ušću Mure u Dravu, jučer je održana proslava Dana Europske Amazone, najveća u državi, čime je završila višetjedna kampanja Mjesec hrvatskih rijeka.


Proslava je bila završna aktivnost kampanje, organizirane u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju na sedam riječnih čuda: Muri, Dravi, Dunavu, Savi, Zrmanji, Neretvi i Ombli. U sklopu kampanje mnogobrojni su građani potpisali povelju za očuvanje rijeka, koju je Hrvoju Dokozi, zamjeniku ministra zaštite okoliša i prirode, predala Irma Popović Dujmović iz WWF-a.

Sam je program obuhvaćao mnogobrojne aktivnosti, kako za odrasle, tako i za djecu.
Svim je uzvanicima ponuđena domaća hrana i piće, za što se pobrinulo lokalno stanovništvo, a za kulturnoumjetnički program zaslužni su KUD-ovi iz Legrada, Koprivnice i Mađarske. Također, svi uzvanici mogli su se provozati oko ušća u gumenim čamcima.

Programu je prisustvovao i mađarski tajnik za okoliš Zoltan Illes, ističući važnost očuvanja ekološke ravnoteže te poboljšanje statusa očuvanja prirodnih vrijednosti.

Proslava je završila velikim skokom u Dravu, kao dio europske akcije Veliki skok, zbog koje su tisuće ljudi u nedjelju u 15 sati skočile u neku od europskih rijeka.

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=a5HqKioISo0 type=youtube}

{webplayer video=http://www.youtube.com/watch?v=sJcJd1Cn0yA type=youtube}

{vsig}fun/07-2013/amazona{/vsig}

 

 

čitam...