2.6 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DAN OPĆINE

Legradska školsko sportska dvorana dobila ime Nikola Putnik
L

Bio je jedan od najuspješnijih sportaša iz Legrada sa osvojenim europskim prvenstvima u karateu

Ne propustite

Povodom obilježavanja Dana općine Legrad održano je svečano imenovanje školsko sportske dvorane „Nikola Putnik“.

Nikola Putnik, porijeklom iz Legrada oduvijek je nosio Legrad u srcu i rado se u njega vraćao. Bio je jedan od najuspješnijih sportaša iz Legrada sa osvojenim europskim prvenstvima u karateu. Legrađani su pokrenuli akciju i ostvarili želju da se dvorana nazove njegovim imenom.

Događaj je bio vrlo emotivan za pojedine članove obitelji i najbliže prijatelje Nikole Putnika.

Svečanom imenovanju dvorane prisustvovali su ravnatelj Dragutin Marcinjaš, voditeljica programa i protokola bila je Tamara Marcinjaš, dok su istaknutiji gosti bili trener Ilija Smoljenović, predsjednik karate kluba Tempo Zvonko Biljecki i predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić kao najžešći suparnik, ali iskren prijatelj Nikole Putnika. Hrvatski književnik Enes Kišević i legradski pjesnik Zlatko Bokor uveličali su događaj svojim pjesmama i posebnim izričajem istih prilikom izvedbe.

Događaj je bio prepun pozitivne energije koja je dostojna nove dvorane u Osnovnoj školi u Legradu. Iz silne energije i emocija, rodila se ideja o memorijalnom turniru. Citirajući književnika Kiševića prigodno je reći: “Samo snaga duha i snaga tijela stvara novi svijet i nova dijela.”

U crkvi Presvetog Trojstva održana je Sveta misa, a u parku tradicionalno pošćenje sa štandovima sa igračkama i šatorom sa šulama, gvercom i medenjacima. Za ljubitelje sporta i nogometa u sportskom centru „Rupina“ u Zablatju odigrane su dvije utakmice. Prva je bila između klubova NK Selnica Podravska i NK Zablatje, dok je druga bila osvježenje za sve gledatelje, a odigrana je između ŽNK Szepetnek iz Mađarske i ŽNK Koprivnica.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×