- Oglas -

U studio ePodravina televizije stigla su dva brza gosta – Leon i njegov otac Danijel Zelenko. 

Malo je onih koji ne znaju Leonovu priču, koji nisu upoznati s nevjerojatnim rezultatima postignutih vozeći karting. Svojim je nastupima zaslužio medijsku pažnju, kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

Nažalost, ovu je godinu poremetio koronavirus.

- Oglas -

– Nije baš bilo natjecanja, utrke su otkazane. Karting ide 115-120 kilometara na sat, on kao 12-godišnjak mora dobiti hrabrost ući u zavoj – kazali su uglas Leon i otac objašnjavajući koliko je važno redovno trenirati, a što je u Hrvatskoj nerijetko vrlo teško zbog manjka adekvatnih staza.

Ne želeći ga opteretiti usporedbama s Ayrtonom Sennom, jer za to zaista nema potrebe, Brazilčevu vožnju po kiši izvukli smo tek kao primjer vještine kojom vozači mogu ostvariti prednost nad suparnicima. No, zanimljivo, Leon je upravo mokar kolnik nakon padalina istaknuo kao svoju vrlinu.

Početkom godine, valja istaknuti, Leonu je uručena Zlatna kaciga, priznanje Hrvatskog auto i karting saveza za tri uzastopna naslova prvaka u istoj kategoriji.

Kakav je njegov pogled na navedenu nagradu, kako izgleda financijska strana kartinga i kakva je scena u Hrvatskoj te što Leona očekuje na akademiji Međunarodne automobilističke federacije poslušajte u videu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).