Lijepa gesta gradskih vijećnika – odrekli se naknade u korist malog Patrika

09:40h
0
Lijepa gesta gradskih vijećnika – odrekli se naknade u korist malog Patrika // foto: Koprivnica.net

Na prijedlog HDZ-ovog vijećnika Ernesta Forjana, gradski su se vijećnici na današnjoj sjednici Gradske skupštine odrekli svoje naknade koja će se uplatiti na žiro račun za oboljelog Patrika Jaguština.

Lijepa je to gesta gradskih političara koji su se na taj način uključili u brojne humanitarne akcije koje se organiziraju za ovog petogodišnjaka koji boluje od rijetke Perthesove bolesti.

– U nekoliko proteklih tjedana svjedoci smo da su razne udruge i organizacije pomogle liječenje malog Patrika i ovim putem predlažem da se i mi uključimo u tu akciju. Grad Koprivnica je prijatelj djece i uvijek pomaže onima kojima je pomoć potrebna i pozivam sve kolege vijećnike da se odreknemo naknade od današnje sjednice kako bi barem na taj način olakšali liječenje i život ovog petogodišnjaka – predložio je Forjan te istaknuo kako ne želi da se ovaj prijedlog smatra željom za dobivanjem političkih bodova.

Uz pohvale svih vijećnika, njegov je prijedlog jednoglasno prihvaćen tako da će se novac automatski prebaciti na žiro račun za Patrika.Ernest Forjan, vijećnik HDZ-a, predložio je ovu lijepu gestu // foto: Koprivnica.net

Kada se zna da je sjednici danas prisustvovalo 19 vijećnika, koji za sudjelovanje zarade točno 270,17 kuna naknade, tada se lako izračuna da su današnjom lijepom gestom vijećnici za Patrika izdvojili nešto više od 5100 kuna.