18.2 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Odobreno 20-ak projekata

Lijepa vijest za brojne općine, stiže nam pet milijuna europskih kuna, gradit će se i rekonstruirati širom županije
L

Sve to preduvjet je za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj, poručuju iz Županije

Ne propustite

Lijepe vijesti ovih su dana stigle u Koprivničko-križevačku županiju, kojoj je odobreno pet milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Novac je odobren za 20-ak projekata Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju, a rasporedit će se gotovo po cijeloj županiji.

Što se tiče Programa održivog razvoja lokalne zajednice, odobreno je 18 projekata
ukupne vrijednosti 3.890.000 kuna. Najveća svota od 350 tisuća kuna odnosi se na izgradnju školsko-sportske dvorane uz školu u Svetom Petru Orehovcu, dok je 330 tisuća kuna odobreno za nastavak izgradnje kružnog toka i rekonstrukcije trga i ulice u Virju. Svi ostali iznosi kreću se između 130 i 250 tisuća kuna, a koristi će imati u Hlebinama, Bregima, Drnju, Peterancu, Sv. Ivanu Žabnu, Podravskim Sesvetama, Koprivničkom Ivancu, Kalniku, Rasinji, Gornjoj Rijeci, Goli, Kloštru Podravskom, Novigradu Podravskom, Ferdinandovcu, Molvama te Sokolovcu, gdje je odobren projekt Županije, koji se odnosi na instalaciju fotonaponskog sustava na tamošnjoj školi.

– Cilj Programa bilo je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima, a sredstva su bila
namijenjena za izgradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, obnovu, modernizaciju ili
adaptaciju objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih
usluga – napominju iz Županije.

Kada je u pitanju Program podrške regionalnom razvoju za 2022. godinu, na području županije odobrena su tri projekta ukupne vrijednosti 1.010.000 kuna. Đurđevac će dobiti 420 tisuća kuna za uređenje gradske tržnice, Kalinovac 390 tisuća kuna za rekonstrukciju nerazvrstane ceste, dok je Županiji odobreno okruglih 200 tisuća kuna, također za instalaciju fotonaponskih mreža na školi u Kalinovcu.

– Cilj ovog Programa je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak uključenih područja, što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj – poručuju iz Županije i dodaju kako je veliku ulogu u svemu tome imala PORA, koja je pružila stručnu pomoć u izradi projekata i pripremi zahtjeva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Spremni na sve

FOTO Eksplozija kotlovnice u školi, požar, kašnjenje Hitne… Vatrogasci i ostale službe pokazale vrhunsku spremnost

Vatrogasci, policija, civilna zaštita, HGSS, Hitna pomoć, Crveni križ i druge hitne službe pokazale su vrhunsku spremnost tijekom pokazne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×