Likovna kolonija u Podravskim Sesvetama

11:30h
0
Likovna kolonija u Podravskim Sesvetama

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i općine Podravske Sesvete, u subotu, 28. svibnja 2011. godine, na etno imanju Josipa Cugovčana održana je II. županijska likovna kolonija.

Zbog lošeg vremena kolonija je održana i u Osnovnoj školi Podravske Sesvete. Manifestaciju, u kojoj je sudjelovalo dvadeset slikara iz pet županijskih udruga, otvorio je načelnik općine Podravske Sesvete, g. Ivan Derežić, a obišao je i predstavnik TZ KKŽ g. Krešimir Blažek. Slikari Križevačkog likovnog kruga iz Križevaca, Likovne sekcije “Podravka 72” iz Koprivnice, Likovno-kreativne sekcije “Likresa” KUD-a “Ivan vitez Trnski” iz Novigrada Podravskog, Likovne sekcije HPD-a “Ferdo Rusan”iz Virja i Likovne sekcije KUD-a “Tomislav” iz Svetog Ivana Žabno stvorili su 31 umjetničko djelo u različitim tehnikama.

Domaćin kolonije g. Josip Cugovčan ugodno je iznenadio sudionike kolonije nastupom HFD-a “Sesvečice” i bogatstvom svoje arheološke, paleontološke i etnografske zbirke koja je za mnoge bila veliko otkriće.

čitam...