16.8 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Likovna kolonija u Sekulinama
L

Ne propustite

Vrući ljetni dan bio je pravi povod za slikarsko druženje uz obalu rijeke Drave nedaleko Molvi s naglaskom na ekološki aspekt. Tradicionalno svake godine okupljaju se slikari nadomak Drave točnije u Sekulinama kako bi stvarali za dobrobit društva i pojedinaca.

Prošloga petka brojni slikari njih dvadesetak, okupili su se u prirodnom rezervatu Molvarskog krajolika blizu Repaša kako bi stvarali za fundus galerije Molvarskog likovnog kruga. Na poziv predsjednika istoimene udruge Zvonimira Ištvana, odazvalo se dvadesetak slikara, koji su uživali cjelodnevni tretman u netaknutoj prirodi uz dobru hranu i dobro društvo kraj dravske obale. Rezultati su naravno bile slike koji su svojim sadržajem odavale spomenutu atmosferu.

Kolonija je bila u organizaciji općine Molvi i Molvarskog likovnog kruga. Sva nastala djela biti će izložena na prigodnoj izložbi koju također tradicionalno priređuje Molvarski likovni krug u svojoj galeriji.

Naime, poznata galerija molvarskog likovnog kruga, smještena je u samom centru Molvi, te uživa visoki izlagački status, u čijem su fundusu kvalitetna djela slike i skulpture, a jedna je od najposjećenijih u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Video: Branko Novosel

{vsig}kultura/06-2012/120627-kolonija{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Bravo!

Novo zlato za Đurđevčice! Na međunarodnom natjecanju odnijeli najviše priznanje

Ženski vokalni sastav Đurđevčice dodao je još jednu nagradu svojoj kolekciji. Tijekom vikenda u organizaciji ŠPD Kolo i Hrvatske udruge...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×