16.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

LISTA EHF-A // Podravka Vegeta izravno u Ligi prvakinja!
L

Ne propustite

Podravka Vegeta uključena je izravno u Ligu prvakinja. Na klupskoj listi EHF-a za Ligu prvakinja za nadolazeću sezonu svrstana je kao 12-a europska ekipa i nalazi se u tzv. trećem jakosnom bubnju. U odnosu na listu država, gdje je Hrvatska bila 13-a, a Srbija ispred, u klupskoj listi malo je drugačije. Podravka Vegeta riješila se tako velike brige i velikih troškova kvalifikacija.

Dakle, na izvlačenju u Herzogenaurachu u Njemačkoj 7. srpnja, među 12 sigurnih, u prvoj jakosnoj skupini bit će europski prvak Budućnost te prvkinje Norveške, Mađarske i Rumunjske (Larvik, Györ, Oltchim). U drugoj jakosnoj skupini su danske, španjolske, slovenske i ruske prvakinje. U trećoj, gdje je Podravka Vegeta, prvakinje su Njemačke, Francuske i Austrije i s njima se Koprivničanke ne mogu sastati.

Četvrtu jakosnu grupu sačinjavat će prvoplasirani kvalifikanti, pobjednici, iz četiri skupine s turnira koji se održavaju 22. i 23. rujna. Za izvlačenje u Beču 3. srpnja određene su njihove jakosne skupine. U prvoj kvalifikacijskoj jakosnoj skupini su drugoplasirane ekipe norveškog, mađarskog, crnogorskog i rumunjskog prvenstva, u drugoj jakosnoj skupini su drugoplasirane ekipe danskog, španjolskog ruskog i njemačkog prvenstva, a u trećoj prvakinje Švedske, Poljske, Nizozemske i Srbije. Četvrti jakosnu skupinu činit će četiri pobjednika u međusobnim dvobojima na turnirima 7. do 9. rujna. To su susreti prvaka svojih država: Italija – Grčka, Makedonija – Ukrajina, Turska – Slovačka i Švicarska – Portugal. U prednatjecanjima sudjeluje ukupno 20 europskih ekipa.

Natjecanje po grupama Lige prvakinja počinje 13. i 14. listopada prvim kolom, 2. kolo 20. i 21. listopada, 3. kolo 27. i 28. listopada, 4. kolo 3. i 4.   studenoga, 5. kolo 10. i 11. studenoga i 6. kolo 17. i 18. studenoga. Liga je zgusnuta, jer u prosincu se održava Europsko prvenstvo u Nizozemskoj.

Na stol direktorice Podravke Vegete iz EHF-a su stigli formulari koje treba popuniti za ponovno izravno sudjelovanje Podravke Vegete u najjačem europskom klupskom natjecanju, Ligi prvakinja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prelijepa djevojka oduševila u ljetnom topiću i zanimljivoj lanenoj suknjici s prorezom

Jednostavno smo ostali bez riječi. Sve na ovoj djevojci izgleda pomno odabrano i usklađeno, od predimenzioniranih, ali hit naočala...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×