19.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Litvanski ilustrator i pisac za djecu gostovao u koprivničkoj knjižnici
L

Ne propustite

Poznati litvanski ilustrator knjiga i pisac za djecu Kestutis Kasparavičius održao je, u društvu malih  Koprivničanaca, u ponedjeljak u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović” Koprivnica,  kreativnu radionicu. Pored koprivničke knjižnice organizator ovog događanja bila je izdavačka kuća Ibis grafika iz Zagreba u kojoj je Kestutis Kasparavičius do sada objavio 8 knjiga za djecu u prijevodu Mirjane Bračko.  Prof. Mirjana Bračko i Saša Krnic iz izdavačke kuće također su sudjelovale u programu kao i učenici nižih razreda koprivničkih osnovnih škola.

U prvom djelu programa autor je djeci predstavio svoje knjige, prepričavao im svoje neobične priče, strpljivo odgovarao na njihova mnogobrojna pitanja, a mnogi sudionici pokušavali su naučiti što točnije izgovarati njegovo ime i prezime. Budući da su glavni likovi njegovih djela većinom iz životinjskog svijeta, a bogatstvo njegovih ilustracija ono što ove knjige čini neodoljivima i privlačnima, u brojnim radionicama s djecom širom svijeta autor izrađuje ilustracije životinja. Tako je u koprivničkoj knjižnici u suradnji djece i Kestutisa Kasparavičiusa izrađena slika žirafe dugačke čak 5 metara, koju su djeca prozvala Gertruda, a bit će izložena u prostoru knjižnice.

Kestutis Kasparvičius dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički i spisateljski rad. Njegove knjige vole i djeca i odrasli, neke od njih proglašene su najboljima u Litvi, a postao je i ilustrator godine na najpoznatijem sajmu dječje knjige u Bologni. Autor je poznat i daleko izvan Litve – ne samo u Europi, već i u Americi i Aziji, a radionice s djecom provodi širom svijeta. Ovo je njegovo 4.  gostovanje u  Hrvatskoj, a nadamo se da će nas naš dragi gost, koji je tako lako osvojio srca svih sudionika radionice, ponovno posjetiti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nema više gledanja

Netflix uskoro više neće raditi na ovim modelima televizora, provjerite je li vaš na popisu

Počevši od 24. srpnja 2024., Netflix će prestati nuditi podršku za svoju primjenu na više od 10 modela televizora. Drugim...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×